eSokobanja.rs

U niškoj hali Čair se od 26. 3. do 28. 3. održava tradicionalni Međunarodni sajam turizma 2010, a ove godine će, osim iz Srbije, nastupiti i neke agencije iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Slovenije (prvi put) i Crne Gore, i to više od 70 izlagača, što je za svaku pohvalu i lepa nadanja za buduću saradnju.

(Hala "Čair"- 26 - 28. 3. 2010)

U niškoj hali "Čair" se od 26. 3. do 28. 3. održava tradicionalni Međunarodni sajam turizma 2010, a ove godine će, osim iz Srbije, nastupiti i neke agencije iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Slovenije (prvi put) i Crne Gore, i to više od 70 izlagača, što je za svaku pohvalu i lepa nadanja za buduću saradnju.
   Istovremeno, u hali „Čair”, biće održana i veoma zanimljiva prodajna izložba najraznovrsnijih suvenira Republike Srbije na kojoj učestvuje više od 20 izlagača, a već posle prvog dana sajma, vladalo je veliko interesovanje i za ovaj deo turističke ponude.
   Organizator ove važne turistilčke manifestacije - turistički poslenici Niša -  pokazao se da je "na visini trenutka i zadatka" - pa će na ovogodišnjem sajmu, na koji je ulaz besplatan, biti i predstavnici aerodroma u Rijeci, u Hrvatskoj, što dosad nije bio slučaj, a u turističkoj ponudi je najpoželjniji.
   I tako, na Niškom sajmu, pored brojnih posetilaca, ove godine će se okupiti brojne  turističke agencije i organizacije gradova i opština, kao i banje Srbije i, naravno,  Sokobanja.
   Liberalizacija viznog rezima, pokretanje avio-linije Niš - Forli, sve veća snažna prisutnost Niša u celokupnoj turističkoj ponudi Srbije, kao i stručno osmišljeni događaji koji će uslediti povodom proslave 1.700 godina Milanskog edikta - stavljaju naš i evropski Niš u centar veoma važnih turističkih zbivanja u zemlji i regionu. Kako sad stvari stoje, Niški sajam turizma ima sve šanse da se "ustoliči" kao  jedna od vodećih turističkih manifestacija - obećavaju i mudro predviđaju iz Turističke organizacije Niša.
   Radno vreme sajma za posetioce je od 10.00 do 19.00 sati, a ulaz je, kao smo naveli - slobodan, a pojedini učesnici su pripremili i popuste i primamljive nagrade.       
   U sredu, 24. marta 2010, u maloj Sali RPK Niš, održana je veoma zapažena i inspirativna konferencija za medije. Na koferenciji je direktor TON-a gospodin Vladimir Jovanović istakao da će ove godine na Niškom sajmu turizma 2010 -   nastupiti oko 70 izlagača iz oblasti turizma i izrade suvenira. Posebno je naglašeno da će na sajmu učestvovati predstavnici iz desetak zemalja što ovoj manifestaciji daje pravi međunarodni karakter.   
   Sekretar Udruženja za trgovinu, turizam, ugostiteljstvo i saobraćaj RPK Niš - Velizar Tasić - izjavio je da je ova svojevrsna turistička priredba u prethodnom periodu imala uspone i prolazne padove, ali da će, sudeći po najavama, imati najveći broj učesnika od svog osnivanja pa se, s pravom, postavlja pitanje adekvatnog prostora u okviru sportske hale "Čair" za održavanje ovakvih velikih manifestacija i predložio da što stručnije i agilnije treba ubrzati aktivnosti na izgradnji pravog sajmišta - vreme koje je pred nama to zahteva.

   oOo