eSokobanja.rs

Za djake u Srbiji od petka, 31. decembra počinje dvonedeljni zimski raspust. Prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće ponedeljak, 17. januar. Djaci u Vojvodini na zimski raspust otišli su nedelju dana ranije, 23. decembra. Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava, 27. januara, biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan.

29.12.2010. V E S T – Zimski raspust

Za djake u Srbiji od petka, 31. decembra počinje dvonedeljni zimski raspust. Prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće ponedeljak, 17. januar. Djaci u Vojvodini na zimski raspust otišli su nedelju dana ranije, 23. decembra. Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava, 27. januara, biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan. Djake očekuje i proletnji rasput koji počinje 22. aprila i završava se nakon prvomajskih praznika, 4. maja. Školsku godinu prvi završavaju maturanti gimnazija, 20 maja. Učenici osmog razreda osnovnih škola i djaci završnih razreda srednjih stručnih škola na raspust odlaze nedelju dana kasnije, 27. maja. Svi ostali osnovci na raspust odlaze 10. juna, a srednjoškolci 17. juna.


29.12.2010. VEST

Opština Sokobanja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i uz pomoć Ministarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije obezbedila je novčanu pomoć za 100 socijalno najugroženijih porodica. Juče i danas porodice su dobile po 6 000 dinara novčane pomoći,kaže predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić.

29.12.2010.god. VEST

Policiijska stanica u Sokobanji dobila je savremen uređaj za merenje prisutnosti alkohola kod vozača.Novi uređaj registruje odmah da li vozač vozi pod uticajem alkohola ili ne,kaže Bojan Milivojević,komandir Policijske stanice u Sokobanji.Milivojević apeluje na građane opštine Sokobanja i banjske goste da se tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika klone upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava.

29.12. 2010. VEST : ETNOS

Projekat o angažovanju žena sa sela za rad u Etnološkoj rarionici "Etnos" podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Pre par dana dobili smo rešenje Ministarstva, Uprave za agrarno plaćanje,kojim je prihvaćen ovaj projekat kojim smo dobili sredstva u iznosu od 791 000din i angažovaćemo 5 žena sa sela za obuku u izradi predmeta domaće radinosti, saznajemo od predsednici Upravnog odbora Etnološke radionice "Etnos", Nade Stojković. Projekat će trajati 6 meseci, a cilj nam je da i nakon toga te žene nastave da izradjuju predmete domaće radinosti i da ujedno na taj način dopunjuju kućni budžet, dodala je ona.