eBooking.rs

Vatrometom sa krova srednje škole Branislav Nušić i najavom tehno-žurke, do jutarnjih sati, sinoć je, 16. avgusta, 2009. oko 23 sata završen Basket turnir Avgust u avgustu 2009. Tri dana trajalo je basket ludilo, sokobanjsko, jedinstveno u Srbiji,

Šampioni turnira   Vatrometom sa krova srednje škole "Branislav Nušić" i najavom tehno-žurke, do jutarnjih sati, sinoć je, 16. avgusta, 2009. oko 23 sata završen Basket turnir "Avgust u avgustu 2009". Tri dana trajalo je basket ludilo, sokobanjsko, jedinstveno u Srbiji, evo, već deset godina i iz godine u godinu sve bogatije i raznovrsnije. Četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice igrane su trećeg dana turnira, za seniore, a polufinalne i finalne za juniore i završnica turnira privuče najviše publike na prostor oko terena. Finalnoj utakmici, Nemanja Fudžić- zakucavanja, Najboljiza prvo mesto i osvajanje titule šampiona, sinoć je prisustvovalo oko 2.000 ljudi. U pauzama između odigravanja utakmica, priređena su takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima, a za decu kviz-takmičenja i revijalna utakmica u kojoj su suparnici bili ekipa Nacionalne garde Ohaja i selekcija Sokobanje. Pobedila je selekcija Sokobanje rezultatom 14 : 12. Završnici turnira prisustvovala su deca iz Rusije, koja se nalaze u Sokobanji, učesnici   Internacionalnog košarkaškog kampa, koji u Sokobanji traje već devet godina.
Amerika - Sokobanja     U seniorskoj konkurenciji finalisti su bili,  "Rođaci", "Pedale", Lider drim" i "Hoops", a rezultati su sledeći: u utakmici za treće mesto "Pedale" su savladale "Rođake" i osvojili pehar, medalje i novčanu nagradu od 10.000 dinara, a za naslov prvaka snage su odmerili "Lider drim" i "Hoops". Ova utakmica je bila neizvesna sve do pred sam kraj, ekipe su se smenjivale u vođstvu za po jedan poen, a onda su odlučile četiri dvojke, (u basketu - alternativa za trojke), tima Hoops, koji su osvajači turnira. Nagrada za prvo mesto bila je 50.000 dinara, uz pehar i zlatne medalje, a poraženi koji su dobili drugo mesto osvojili su 20.000 dinara, srebrne medalje i pehar. Nagrade je seniorskim ekipama podelio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, juniorima Boban Ilić, a ostalim pobednicima, trojkašima, najboljem igraču i naboljem u zakucavanjima, Aleksandar Milojković, predsednik Organizacionog odbora turnira.
Vukić Stefan- trojke, Najbolji     U šutiranjima trojki svoje umeće pokazala su desetorica takmičara, a najuspešniji je bio najmlađi od njih, Stefan Vukić (16), postigavši 6 od mogućih 12 poena. U zakucavanjima, koja su zaista bila atrktivna od pojedinaca, titulu najboljeg poneo je Nemanja Fudžić, u konkurenciji od devetorice takmičara, po odluci žirija u kojem su bili narodni poslanik Dejan Nikolić, Aleksandar Milojković i poručnik Nacionalne garde Ohaja, Emerson Slak.
     Da pomenemo i dvojicu sudija, koji su tri dana sudili utakmice i hrabro podnosili zvižduke, a to su Miloš Simonović i Miloš Radovanović.
     Basket turnir je završen, kako rekosmo vatrometom i žurkom, preostaje još turnir u tenisu za rekreativce, pred kraj avgusta, na terenima hotela Zdravljak.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 17.08.2009.g.
tekst i foto:
V.S. Putnik