Zakon o zabrani pušenja počeće da se primenjuje od 11. novembra - Vesti Soko TV 24.09.2010.godine

Pušači koji ne budu poštovali Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu biće strogo kažnjeni, kaže ministar Tomica Milosavljević./ Ove zime vlasnici vozila moći će, od 1. novembra do 1. aprila, da koriste i sve četiri letnje gume ako imaju šaru dubine najmanje četiri milimetra./ 35. radno proizvodni i sportski susreti grafičkih i medijskih radnika Srbije SIGRAF 2010, otvoreni su danas na platou ispred hotela Zdravljak. / Agencija za borbu protiv korupcije je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, raspisala konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji na temu “Neću preko veze”.

Zakon o zabrani pušenja počeće da se primenjuje od 11. novembra - Vesti Soko TV 24.09.2010.godine
24 Septembar 2010

24.09.2010. VEST – Zakon o zabrani pušenja počeće da se primenjuje od 11. novembra

Pušači koji ne budu poštovali Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu biće strogo kažnjeni, kaže ministar Tomica Milosavljević. Ministar zdravlja tvrdi da će ukoliko u nekoj ustanovi ne bude poštovan Zakon, odgovornost će snositi osoba koja je odgovorna za njegovo sprovođenje, onaj ko je zapalio cigaretu, ali i rukovodilac ustanove. Zakon će početi da se primenjuje od 11. novembra. "Tokom septembra, ali i oktobra, inspekcijske službe se pripremaju za primenu Zakona. Svakome je jasno da duvanski dim dovodi do niza bolesti", ukazao je Milosavljević. On je, kao primer, pomenuo da restoran od 90 kvadrata po Zakonu može da podeli prostor na pušački i nepušački, ali isto tako i zabrani pušenje. Prema njegovim rečima, broj pušača u Srbiji je proteklih nekoliko godina manji za oko sedam odsto u odnosu na pre desetak godina, kada su pušili svaki drugi muškarac, svaka treća žena i svako četvrto dete. "U strategiji Ministarstva zdravlja do 2015. godine planirano je da se svake godine za jedan odsto smanjuje broj pušača", precizirao je Milosavljević.


24.09.2010. VEST – Zimske gume od 1. novembra do 1. aprila

Ove zime vlasnici vozila moći će, od 1. novembra do 1. aprila, da koriste i sve četiri letnje gume ako imaju šaru dubine najmanje četiri milimetra. Ukoliko to nije slučaj, moći će da se koriste i dve zimske gume na pogonskim točkovima, objavljeno je na sajtu Auto - moto saveza Srbije. Prema odluci Ministarstva za infrastrukturu odlaže se primena člana 121 pravilnika o teničkoj opremljenosti vozila u delu obavezne primene zimskih gume na sva četiri točka. Obaveza posedovanja zimskih guma na sva četiri točka odlaže se do zime sledeće godine odnosno član 121 novog pravilnika važiće od 1. maja 2011. Do tada će se striktno primenjivati odredbe starog pravilnika, koji pod zimskom opremom podrazumeva najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima ili sve četiri letnje gume sa dubinom šare od najmanje četiri milimetra, kao i upotrebu lanaca na pogonskim točkovima.


24.09.2010. V E S T – SIGRAF otvoreni su danas ispred hotela Zdravljak

35. radno proizvodni i sportski susreti grafičkih i medijskih radnika Srbije SIGRAF 2010, otvoreni su danas na platou ispred hotela Zdravljak. Glavni organizator ovih susreta je Samostalni sindikat zaposlenih u grafičkoj, izdavačkoj i informativnoj delatnosti i kinematografiji. Preko 300 takmičara iz 18 preduzeća, radnih organizacija i firmi, takmičiće se narednih dana u sportskim i radno proizvodnim disciplinama. Susreti SIGRAF, koji se po peti put za redom održavaju u Sokobanji trajaće do nedelje 26. septembra.Proglašenje najbolje ekipe u radno-proizvodnom i sportskom delu, dodela prelaznog pehara sveukupnom pobedniku i pehara za fer-plej biće obavljene sutra uveče u hotelju Zdravljak.


24.09.2010. V E S T – Konkurs protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, raspisala konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji na temu “Neću preko veze”. Cilj ovog konkursa je da mladima u Srbiji skrene pažnju na jedan od najvećih društvenih problema, te da među njima afirmiše aktivan pristup u sprečavanju ove pojave. Istovremeno, na ovaj način se u školskim institucijama mogu otvoriti diskusije o važnim pitanjima: moralne norme društva i integritet institucija i građana. Pozivamo učenike da se odazovu i svojim kreativnim idejama i radovima daju doprinos suprotstavljanju korupciji. Biraćemo najbolji literarni i likovni rad, najbolju amatersku fotografiju ili amaterski video snimak kao i najbolji slogan, a nagrada za najbolje je godišnja pretplata na časopis “Nacionalna geografija” i objavljivanje radova u štampi i internet prezentaciji Agencije. Konkurs je otvoren od 21. septembra do 5. novembra 2010. godine, a dodatne informacije se mogu naći na internet prezentacijama Agencije www.korupcija.gov.rs i Kancelarija za mlade www.youth.rs, kao i u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Stoji u Saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije dostavljenom našoj redakciji.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt