eSokobanja.rs

U subotu, 17. oktobra, 2009. godine, u Sokobanji je održan sastanak predstavnika, Zaječarske inicijative, kancelarije iz Zaječara, sa predstavnicima Opštih udruženja preduzetnika iz nekoliko opština Timočke krajine, u okviru projekta Otklanjanje barijera za razvoj preduzetništva u Timočkoj krajini,

  U subotu, 17. oktobra, 2009. godine, u Sokobanji je održan sastanak predstavnika, Zaječarske inicijative, kancelarije iz Zaječara, sa predstavnicima Opštih udruženja preduzetnika iz nekoliko opština Timočke krajine, u okviru projekta "Otklanjanje barijera za razvoj preduzetništva u Timočkoj krajini", kojim se pospešuje razvoj malih i srednjih preduzeća u Istočnoj Srbiji.
     Broj malih i srednjih preduzeća u Timočkoj krajini je nedovoljan da bi se obezbedio stabilan ekonomski razvitak, a primećeno je da poslednjih godina nema porasta broja MSP, koja treba da budu generator otvaranja novih radnih mesta. Ovaj projekat podržavaju USAID, Institut za održive zajednice i Inicijativa za unapređenje građanskog društva u Srbiji, metodom javnog zagovaranja, kojim građani utiču na republičku vladu, lokalne samouprave i institucije da donesu novu zakonsku regulativu o poreskim olakšicama za novoosnovana mala i sredna preduzeća u prvim godinama rada.
     Sastanku nisu prisustvovali predstavnici Opšteg udruženja preduzetnika Sokobanje, koje je partner Zaječarske inicijative, jer imaju osećaj da se sokobanjsko udruženje zaobilazi u projektu, a sad je kao važan partner kada je potrebna medijska promocija  ZI, rekao nam je, samo to, sekretar udruženja, Aleksandar Janković.
     Sve obiđi, al'  Sokobanju zaobiđi - rekao bi neki novi Jovanča Micić.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 20.10.2009.g.
tekst: Vladimir S. Putnik