eSokobanja.rs

Vodosnabdevanje i iznošenje smeća:: Trenutno stanje u vodosnabdevanju opštine Sokobanja je veoma složeno zbog manjka vode na izvorištima / JKP Napredak je danas na nekoliko raskrsnica u Sokobanji postavio velike kontejnere za smeće

13. 02. 2012. VEST: VODOSNABDEVANJE

komunalno-preduzece-napredak-sokobanja  Trenutno stanje u vodosnabdevanju opštine Sokobanja je veoma složeno zbog manjka vode na izvorištima i problema sa postrojenjima JKP "Napredak" koja nisu predvidjena za rad na ovako niskim temperaturama. Ipak, velikim zalaganjem radnika komunalnog preduzeća, uspevamo nekako da obezbedimo postojeću količinu vode gradjanima, kaže direktor JKP "Napredak", Saša Drljača. Na fabrici vode je led debljine desetak cm preko filtera, a na ovoj temperaturi je gotovo nemoguće vršiti čišćenje i iz tog razloga je organizovana akcija na fabrici. Svi radnici koji su na raspolaganju kao i radnici iz drugih radnih jedinica danas od 12h započeli su akciju koja ne bi smela dugo da traje kako se filteri ne bi zamrzli bez vode. Drljača kaže da ce akcija svakako poboljšati vodosnabdevanje u ovim uslovima. On obaveštava gradjane da cisterna za vodu ni danas ne može da radi već da je služba organizovana tako što će dostavljati vodu kamionom u buradima. Gradjani kojima je neophodna voda mogu da se jave na telefon 830 670 i voda za sanitarne potrebe ce im biti dostavljena.

 

13. 02. 2012. VEST: IZNOŠENJE SMEĆA

JKP "Napredak" je danas na nekoliko raskrsnica u Sokobanji postavilo velike kontejnere za smeće. Izvoženje smeća je otežano zbog otkazivanja hidraulike na vozilima za izvoženje smeća. Takodje u ulicama koje imaju veliki pad zbog opasnosti po bezbednost saobraćaja nemoguće je poslati veliko i teško vozilo. Mi smo krajem prošle nedelje uspeli da u ulicama koje su bile pročišćene vršimo organizovano izvoženje kućnog smeća i malih kontejnera, kao i velikih kontejnera, koji su i redovno izvoženi, kaže direktor JKP "Napredak", Saša Drljača. On dodaje da je danas doneta odluka o postavljanju velikih kontejnera od 5 kubika koji će biti postavljeni na većim raskrsnicama, tako što će biti rasporedjeni najekonomičnije i najsvrsishodnije gradjanima. Danas su postavljeni kontejneri na sledecim lokacijama: na raskrsnici kod Hotela "Sunce", raskrsnici kod Veterinarske stanice, raskrsnici izmedju ulica Alekse Markišića i Vuka Karadžića i u Sportskoj ulici. Kako je broj ovih kontejnera ograničen, gradjani će biti obavešteni ukoliko dodje do promene rasporeda postavljanja.