eSokobanja.rs

Kako saznajemo iz JKP Napredak, ove godine će vodosnabdevanje u Sokobanji biti znatno bolje. Atmosferske prilike su za stepen povoljnije u odnosu na prošlu godinu, pripreme su znatno opsežnije, ulaganja u sistem vodosnabdevanja su veća

28. 06. 2012. VEST RTV Sokobanja: Vodosnabdevanje

vodosnabdevanjeKako saznajemo iz JKP "Napredak", ove godine će vodosnabdevanje u Sokobanji biti znatno bolje. Atmosferske prilike su za stepen povoljnije u odnosu na prošlu godinu, pripreme su znatno opsežnije, ulaganja u sistem vodosnabdevanja su veća. U toku su radovi na filterima u fabrici vode u Carini. Kako kaže direktor JKP "Napredak", Sasa Drljača, od 1993., od kada fabrika postoji, nikada se nije menjala sva količina peska, te je ove godine doneta odluka da se to uradi. Nadamo seda ćemo tim radovima doprineti da vodosnabdevanje ove godine bude znatno bolje, kaže on. Inače JKP "Napredak" se svakodnevno bavi održavanjem postojeće vodovodne mreže i svaki dan se suočava sa brojnim problemima i kvarovima, uzroci su različiti, ali glavni uzrok je sto godinama nije ulagano u vodovodnu mrežu, kaže Drljača.


29. 06. 2012. VEST: Javni radovi Caca

 

JKP "Napredak" učestvuje u programu Javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje projektom izrade vodovodne mreže u naselju Čair. Angažovano je 6 radnika. Radovi su u toku, trenutno se radi na postavljanju glavnih cevi i prema planu radova koji traju 3 meseca, završetak se očekuje za dvadesetak dana, kaže direktor JKP "Napredak, Sasa Drljača. Ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike naselja Čair jer u ovom naselju ne postoji nikakva vodovodna mreža, JKP "Napredak" koje će bolje vršiti usluge u vodosnabdevanju, kao i za Sokobanju, jer će gubitak u vodi biti smanjen, tako da će gradjani na raspolaganju imati veću količinu vode, kaže Drljača.