eSokobanja.rs

Vodosnabdevanje u Sokobanji je trenutno uredno, kaže direktor JKP Napredak, Saša Drljača. On kaže da, kako je informisan, nije tako u svim gradovima Srbije, zbog suše i visokih temperatura

sasa drljaca14. 08. 2012. VEST RTV Sokobanja: Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje u Sokobanji je trenutno uredno, kaže direktor JKP "Napredak", Saša Drljača. On kaže da, kako je informisan, nije tako u svim gradovima Srbije, zbog suše i visokih temperatura. Ono što posebno otežava rad komunalnog preduzeća u Sokobanji jeste povećan broj gostiju, što zbog povećane količine smeća otežava izvoženje i povećava potrebu za svežom pijaćom vodom. Boljem vodosnabdevanju u Sokobanji doprinela je i zamena peska na fabrici vode, a otklonjen je i veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži. Sem najviših zona grada, gde dolazi do prekida u vodosnabdevanju, a reč je o veoma malom procentu gradjana, grad je uredno snabdeven vodom, dakle više od 95% gradjana ima uredno vodosnabdevanje, kaže Drljača.

 VEST: Inspekcija-voda


Nadležna inspekcija Opštinske uprave Opštine Sokobanja, je tokom proteklog vikenda dana 11. 08. i 12. 08. izvršila inspekciju kontrolišući primenu naredbe o zabrani trošenja vode u svrhu polivanja bašti, pranja i polivanja ulica, parkova, polivanja cveća i travnjaka, punjenja bazena i slično i podnela je 2 prekršajne prijave, stoji u saopštenju Opštinske uprave dostavljenom našoj redakciji.