Više novca za lokalne samouprave u 2011.godini - Vesti Soko TV 19.10.2010.godine

Lokalne samouprave u Srbiji će u 2011. godini imati više novca u budžetima nego u 2010. godini, pre svega zahvaljujući drugačijoj naplati poreza na imovinu, najavila je ministarka finansija Diana Dragutinović./ IV redovni Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" biće održan u petak i subotu, 22. i 23. oktobra u Specijalnoj bolnici "Sokobanja"./ NVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti"./ Gotovinski krediti pod subvencijom države biće ukinuti od 1. januara sledeće godine, najavio je juče ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić./ Skupštinski odbor za bezbednost usvojio je u ponedeljak predlog izmena zakona o putnim ispravama kojim je predvidjen produžetak roka važenja starih pasoša do kraja 2011. godine.

Više novca za lokalne samouprave u 2011.godini - Vesti Soko TV 19.10.2010.godine
19 Oktobar 2010

19.10.2010. V E S T – Više novca za lokalne samouprave u 2011.godini

novacLokalne samouprave u Srbiji će u 2011. godini imati više novca u budžetima nego u 2010. godini, pre svega zahvaljujući drugačijoj naplati poreza na imovinu, najavila je ministarka finansija Diana Dragutinović. "Još je rano govoriti da će u 2011. godini transferi iz republičkog budžeta lokalnim samoupravama biti vraćeni na iznos koji je predvidjen Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, ali je izvesno da će lokalna vlast imati na raspolaganju više novca jer će biti povećani prihodi od naplate poreza na imovinu", rekla je Dragutinović. Ona je novinarima na skupu posvećenom prihodima lokalne samouprave koju je oragnizovala Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), istakla da će rebalansom budžeta za 2010. godinu lokalnim samoupravama biti raspodeljena milijarda dinara, ali neće biti povećani transferi koji su ove, kao i 2009. godine, umanjenji zbog ekonomske krize. Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Saša Paunović je rekao novinarima bi za 50 najsiromašnijih opština u Srbiji mnogo značilo ako bi rebalansom budžeta za 2010. godinu, pored milijarde dinara koliko je već opredeljeno za lokalnu samoupravu, dobile dadatnih 500 miliona dinara. Lokalna vlast će, prema njegovim rečima, biti zadovoljna ako bude ispunjeno obećanje predstavnika Vlade da u 2011. godini budu povećani transferi lokalnim budžetima.


19. 10. 2010. VEST: IV redovni Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite u Specijalnoj bolnici 22. i 23. oktobra

IV redovni Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" biće održan u petak i subotu, 22. i 23. oktobra u Specijalnoj bolnici "Sokobanja". U petak sa početkom u 11h, biće održan radni deo, a u subotu, novoizabrani glavni odbor održaće sednicu, saznajemo od Milorada Manića, poverenika sindikata "Nezavisnost" Specijalne bolnice "Sokobanja", koordinatora ovog kongresa. Ovo je redovni kongres koji se održava svake četvrte godine. Očekujemo 173 delegata, a kongresu će prisustvovati i gosti iz Ministarstva rada i socilane politike i Ministarstva zdravlja, kao i gosti iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kaže Milorad Manić. Nakon ovog kongresa, krajem ove - početkom sledeće godine, biće održan kongres Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" u Beogradu, dodaje Manić.


19. 10. 2010. VEST: Partnerstvom do transparentnosti

Timocki Klub-KnjazevacNVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti". Projekat finansira "Balkan trast fond" i realizuje se u 8 gradova Timočkog regiona, saznajemo od Snežane Pavković, direktorke NVO "Timočki klub". Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave, kaže Snežana Pavković i dodaje da se projekat odnosi na etički kodeks ponašanja izabranih funkcionera u lokalnoj samoupravi. Projektom je predvidjeno formiranje tela koje će pratiti rad funkcionera. U Sokobanji je interesovanje gradjana bilo veliko, ali je i lokalna samouprava prepoznala potrebu za formiranjem ovog tela, pa je u svom statutu, u članu 50 planirala osnivanje saveta za praćenje i primenu etičkog kodeksa. Zvanično ovo telo još nije formirano, ali je lokalna samouprava iskazala interesovanje da ga formira, dodaje Snežana Pavković i nada se da će Sokobanja uskoro dobiti savet za praćenje i primenu etičkog kodeksa.


19.10.2010. V E S T – Ukidanje subvencionisanih keš kredita

Gotovinski krediti pod subvencijom države biće ukinuti od 1. januara sledeće godine, najavio je juče ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. On je objasnio da ovih kredita od Nove godine neće biti jer će tada biti povećane penzije i plate u javnom sektoru, čije je zamrzavanje i bilo razlog za njihovo uvođenje. Plan je da u 2011. nastavimo subvencionisanje kredita za likvidnost preduzeća, kao i kredita za investicije i potrošačkih kredita za kupovinu domaćih proizvoda. Onog časa kada vidimo da je rast u Srbiji u dva uzastopna kvartala prešao tri odsto, prekinućemo sa subvencionisanim kreditima, odnosno najaviti njihovo ukidanje. Očekujemo da bi to moglo da se desi do kraja sledeće godine - rekao je Dinkić.


19.10.2010. V E S T – Produžetak roka važenja starih pasoša do kraja 2011. godine

pasosSkupštinski odbor za bezbednost usvojio je u ponedeljak predlog izmena zakona o putnim ispravama kojim je predvidjen produžetak roka važenja starih pasoša do kraja 2011. godine. Izmenama zakona predvidjena je i mogućnost izdavanja putnih isprava po hitnom postupku, u roku od 48 sati, i bez prilaganja svih neohodnih dokaza o razlozima hitnosti i neodložnosti putovanja. Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović rekao je da se rok važenja starih pasoša produžava za godinu dana zbog srpskih državljna koji žive u inostranstvu. "Rok produžavamo na zahtev Ministarstva spoljnih poslova. Mi ćemo učiniti sve da se konzularnim predstavnistvima obezbedi dovoljno foto boksova i opreme za izdavanje novih biometrijskih pasoša", kazao je Todorović.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt