eSokobanja.rs

Vidovdan je veliki praznik jer ne samo da je na današnji dan bila bitka na Kosovu, već je Sveti knez Lazar potvrdio smisao i cilj čovekovog postojanja i opredeljenja u ovom svetu, rekao je arhijerejski namesnik sokobanjski protonamesnik, Ilija Čupić

vidovdan 28. 06. 2012. VEST: Poruka Ilije Čupića

Vidovdan je veliki praznik jer ne samo da je na današnji dan bila bitka na Kosovu, već je Sveti knez Lazar potvrdio smisao i cilj čovekovog postojanja i opredeljenja u ovom svetu, rekao je arhijerejski namesnik sokobanjski protonamesnik, Ilija Čupić. On je povodom današnjeg praznika uputio poruku vernicima , koja je kako kaže i poruka Svetog kneza Lazara, da se opredele za ono što je večno, što ima smisao i što je nepromenljivo, za ono što je Hristovo i što je istina, a nikada i ni zbog čega se ne treba opredeliti za ono što je zlo i laž.


28. 06. 2012. VEST: Ratnici, Vidovdan

OO Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. danas je obeležio Vidovdan. Arhijerejski namesnik sokobanjski protonamesnik, Ilija Čupić održao je pomen pored spomenika poginulim u ratovima od 1912. do 1918. godine, a članovi KK "Sokolovo pero i članovi Saveza potomaka ratnika održali su prigodan recital. Predsednik OO Saveza potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine, Zoran Šujica je povodom današnjeg praznika poželeo gradjanima mir i opštu sreću i zahvalio se svima koji su učestvovali u obeležavanju praznika i koji su prisustvovali obeležavanju. Predsednik UO KK "Sokolovo Pero" Hranimir Milojković kaže da ovaj praznik ima velik znalčaj za klub. Povodom Vidovdana, danas je KK "Sokolovo pero" uručio člansku kartu svom najmladjem članu. Hranimir Milojković je povodom velikog srpskog praznika poručio gradjanima da čuvaju tradiciju i ne zaborave Vidovdan.