Značajan doprinos pripadnika sokobanjske policije - Vesti Soko TV 14.01.2011.godine

Pripadnici sokobanjske policije su u periodu 2010.godine dali značajan doprinos na održavanju stabilnog javnog reda, zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i poslovima suzbijanja kriminaliteta, obezbeđenju brojnih javnih skupova, pružanju policijske pomoći-asistencija i u drugim aktivnostima

Značajan doprinos pripadnika sokobanjske policije - Vesti Soko TV 14.01.2011.godine
14 Januar 2011

14.01.2011.god. VEST – Značajan doprinos pripadnika sokobanjske policije

Pripadnici sokobanjske policije su u periodu 2010.godine dali značajan doprinos na održavanju stabilnog javnog reda, zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i poslovima suzbijanja kriminaliteta, obezbeđenju brojnih javnih skupova, pružanju policijske pomoći-asistencija i u drugim aktivnostima čiji je obim tokom 2010.godine znatno povećan u odnosu na predhodnu godinu, istakao u interviju, Bojan Milivojević, komandir policijske stanice u Sokobanji, koji je dao RTV Sokobanja.


14. 01. 2011. VEST: AKCIJA DAVALASTVA KRVI

Redovna zimska akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, biće održana 18 januara u sokobanjskom Domu zdravlja u terminu od 8 do 15h. Ovom akcijom počeće Zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi koju Institut za transfuziju krvi sprovodi u 46 gradova. Kampanja počinje u Sokobanji koja je najuspešnija opština u državi, što se akcija dobrovoljnog davalaštva tiče, kaže stručni saradnik u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Goran Suborić. U zimskom periodu je smanjen priliv krvi, a povećana je potrošnja. Sekretar Crvenog krsta Sokobanje, Milica Milenković poziva sve one koji mogu da daju krv da to i učine. "Pozivam sve one koji su zdravi i koji mogu da daju krv, da prevazidju sve svoje strahove i da se odluče na ovaj korak, jer strah nije dovoljno opravdanje da se ne učini ovo dobro delo", kaže Milica Milenković.


14. 01. 2011. VEST: Od ponedeljka drugo polugodište

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji završava se u petak i učenici se vraćaju na nastavu u ponedeljak, 17. januara, kada počinje drugo polugodište. U sokobanjskoj Srednjoj školi „Branislav Nušić“ nastavu u prepodnevnoj smeni od ponedeljka, pohađaće učenici prvog i drugog a u popodnevnoj trećeg i četvrtog razreda.Prema kalendaru rada, za učenike osmog razreda drugo polugodište završava se 27. maja, odnosno 10. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.Maturanti gimnazija raspuštaju se 20. maja, učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 27. maja, a ostali srednjoškolci na letnji raspust odlaze 17. juna.


14. 01. 2011. VEST: Prosvetari najavili štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika i Sindikat radnika u prosveti Srbije najavljuju potpunu obustavu rada 28. januara. Prosvetni radnici će, kako kažu, u štrajk stupiti zbog katastrofalnog stanja u prosveti i zbog toga što Vlada nije poštovala dogovor o povećanju zarada prosvetnih radnika. I Sindikat “Nezavisnost” najavljuje štrajk, ali umesto totalne obustave rada, članovi ovog sindikata skratiće časove na 30 minuta i to od 24. januara. Povećanje zarada po dinamici od dva odsto, koje je prosvetnim radnicima nedavno ponudilo Ministarstvo prosvete, ponižavajuće je za prosvetne radnike - rekao je potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Milorad Antić. Antić je izjavio da ovaj sindikat neće odustati od štrajka sve dok zarade u prosveti ne budu pratile inflaciju. Osim povećanja zarada, Unija sindikata zahteva i vraćanje jubilarnih nagrada koje su ukinute Zakonom o budžetu, a jedan od glavnih zahteva je i promena Zakona o osnovama sistema obrazovanja koji je, prema rečima Antića, doveo do toga da se prosvetni radnici osećaju obespravljeno. “Tražimo da budemo zaštićena lica, da se promeni Zakon o osnovnom sistemu obrazovanja koji je unakazio prosvetu. Dao je prava đaku da može da napusti čas, da može da gađa nastavnika, da može da pljuje nastavnika”, navodi Antić. Iako su najavili totalnu obustavu rada ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, u Uniji sindikata kažu da još nisu dobili nikakav odgovor iz Ministarstva prosvete.


14.01.2011. V E S T – Podnošenje poreskih prijava elektronski

Podnošenje poreskih prijava će od 1. juna ove godine, prema najavama Poreske uprave, biti moguće samo elektronskim putem, korišćenjem elektronskog potpisa, saopšteno je iz Privredne komore Srbije, uz napomenu da bi srpska privreda time trebalo da uštedi oko 600 miliona evra godišnje. Elektronsko podnošenje poreskih prijava makismalno štedi vreme, jer se ne čeka na šalterima, nego se sve obavlja iz kancelarije putem kompjutera. Nema papirologije, a mogućnost korupcije je eliminisana, navedeno je u saopštenju. Iz Centra Privredne komore Srbije za elektronsko poslovanje pozivali su privredna društva i knjigovodstvene agencije da što pre uzmu kvalifikovane elektronske sertifikate kako bi mogli da koriste elektronske potpise. Sertifikaciono telo Privredne komore Srbije izdalo je do kraja 2010. oko 1.000 kvalifikovanih elektronskih sertifikata, a do 1. juna ima dovoljno vremena da svi privrednici koji su u obavezi da podnose poreske prijave zatraže i na vreme dobiju kvalifikovane elektronske sertifikate, koji će im omogućiti korišćenje elektronskih potpisa.Kvalifikovani elektronski sertifikati dobijaju se u PKS besplatno, bez obzira da li je privredno društvo član komore ili ne,izjavio je direktor Centra Djuro Vojnović.


14.01.2011. VEST – FK “Trebič”

Prijateljska utakmica između FK “Trebič” i FK “Šumadija” 1903 iz Kragujevca odigrana je juče na pomoćnom terenu na Podini. Fudbaleri Šumadije savladali su ekipu “Trebič” rezultatom 4:0. Saradnja između FK”Trebič” i FK” Šumadija”1903 je odlična- utakmica je bila fer i korektna od samog početka, , kaže predsednik UO FK”Trebič” Dragan Nikolić. FK “Šumadija” 1903 trenutno se nalazi na pripremama u Sokobanji, sa dve selekcije: pionirska selekcija koja broji 22 igrača i kadetska sa 24 igrača. Trener kluba Slavoljub Kizić pored svih pohvala za gostroprimstvo i dobru saradnju sa našim igračima, posebno ističe i odlične uslove za treniranje.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt