Zimski raspust - Vesti Soko TV 29.12.2010.godine

Za djake u Srbiji od petka, 31. decembra počinje dvonedeljni zimski raspust. Prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće ponedeljak, 17. januar. Djaci u Vojvodini na zimski raspust otišli su nedelju dana ranije, 23. decembra. Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava, 27. januara, biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan.

Zimski raspust - Vesti Soko TV 29.12.2010.godine
29 Decembar 2010

29.12.2010. V E S T – Zimski raspust

Za djake u Srbiji od petka, 31. decembra počinje dvonedeljni zimski raspust. Prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće ponedeljak, 17. januar. Djaci u Vojvodini na zimski raspust otišli su nedelju dana ranije, 23. decembra. Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava, 27. januara, biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan. Djake očekuje i proletnji rasput koji počinje 22. aprila i završava se nakon prvomajskih praznika, 4. maja. Školsku godinu prvi završavaju maturanti gimnazija, 20 maja. Učenici osmog razreda osnovnih škola i djaci završnih razreda srednjih stručnih škola na raspust odlaze nedelju dana kasnije, 27. maja. Svi ostali osnovci na raspust odlaze 10. juna, a srednjoškolci 17. juna.


29.12.2010. VEST

Opština Sokobanja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i uz pomoć Ministarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije obezbedila je novčanu pomoć za 100 socijalno najugroženijih porodica. Juče i danas porodice su dobile po 6 000 dinara novčane pomoći,kaže predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić.


29.12.2010.god. VEST

Policiijska stanica u Sokobanji dobila je savremen uređaj za merenje prisutnosti alkohola kod vozača.Novi uređaj registruje odmah da li vozač vozi pod uticajem alkohola ili ne,kaže Bojan Milivojević,komandir Policijske stanice u Sokobanji.Milivojević apeluje na građane opštine Sokobanja i banjske goste da se tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika klone upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava.


29.12. 2010. VEST : ETNOS

Projekat o angažovanju žena sa sela za rad u Etnološkoj rarionici "Etnos" podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Pre par dana dobili smo rešenje Ministarstva, Uprave za agrarno plaćanje,kojim je prihvaćen ovaj projekat kojim smo dobili sredstva u iznosu od 791 000din i angažovaćemo 5 žena sa sela za obuku u izradi predmeta domaće radinosti, saznajemo od predsednici Upravnog odbora Etnološke radionice "Etnos", Nade Stojković. Projekat će trajati 6 meseci, a cilj nam je da i nakon toga te žene nastave da izradjuju predmete domaće radinosti i da ujedno na taj način dopunjuju kućni budžet, dodala je ona.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt