Završnica basket turnira - Avgust u Avgustu

Vatrometom sa krova srednje škole Branislav Nušić i najavom tehno-žurke, do jutarnjih sati, sinoć je, 16. avgusta, 2009. oko 23 sata završen Basket turnir Avgust u avgustu 2009. Tri dana trajalo je basket ludilo, sokobanjsko, jedinstveno u Srbiji,

Završnica basket turnira -  Avgust u Avgustu
15 Avgust 2009

Vatrometom sa krova srednje škole "Branislav Nušić" i najavom tehno-žurke, do jutarnjih sati, sinoć je, 16. avgusta, 2009. oko 23 sata završen Basket turnir "Avgust u avgustu 2009". Tri dana trajalo je basket ludilo, sokobanjsko, jedinstveno u Srbiji, evo, već deset godina i iz godine u godinu sve bogatije i raznovrsnije. Četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice igrane su trećeg dana turnira, za seniore, a polufinalne i finalne za juniore i završnica turnira privuče najviše publike na prostor oko terena. Finalnoj utakmici, za prvo mesto i osvajanje titule šampiona, sinoć je prisustvovalo oko 2.000 ljudi. U pauzama između odigravanja utakmica, priređena su takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima, a za decu kviz-takmičenja i revijalna utakmica u kojoj su suparnici bili ekipa Nacionalne garde Ohaja i selekcija Sokobanje. Pobedila je selekcija Sokobanje rezultatom 14 : 12. Završnici turnira prisustvovala su deca iz Rusije, koja se nalaze u Sokobanji, učesnici Internacionalnog košarkaškog kampa, koji u Sokobanji traje već devet godina.

U seniorskoj konkurenciji finalisti su bili, "Rođaci", "Pedale", Lider drim" i "Hoops", a rezultati su sledeći: u utakmici za treće mesto "Pedale" su savladale "Rođake" i osvojili pehar, medalje i novčanu nagradu od 10.000 dinara, a za naslov prvaka snage su odmerili "Lider drim" i "Hoops". Ova utakmica je bila neizvesna sve do pred sam kraj, ekipe su se smenjivale u vođstvu za po jedan poen, a onda su odlučile četiri dvojke, (u basketu - alternativa za trojke), tima Hoops, koji su osvajači turnira. Nagrada za prvo mesto bila je 50.000 dinara, uz pehar i zlatne medalje, a poraženi koji su dobili drugo mesto osvojili su 20.000 dinara, srebrne medalje i pehar. Nagrade je seniorskim ekipama podelio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, juniorima Boban Ilić, a ostalim pobednicima, trojkašima, najboljem igraču i naboljem u zakucavanjima, Aleksandar Milojković, predsednik Organizacionog odbora turnira.

U šutiranjima trojki svoje umeće pokazala su desetorica takmičara, a najuspešniji je bio najmlađi od njih, Stefan Vukić (16), postigavši 6 od mogućih 12 poena. U zakucavanjima, koja su zaista bila atrktivna od pojedinaca, titulu najboljeg poneo je Nemanja Fudžić, u konkurenciji od devetorice takmičara, po odluci žirija u kojem su bili narodni poslanik Dejan Nikolić, Aleksandar Milojković i poručnik Nacionalne garde Ohaja, Emerson Slak.

Da pomenemo i dvojicu sudija, koji su tri dana sudili utakmice i hrabro podnosili zvižduke, a to su Miloš Simonović i Miloš Radovanović.

Basket turnir je završen, kako rekosmo vatrometom i žurkom, preostaje još turnir u tenisu za rekreativce, pred kraj avgusta, na terenima hotela Zdravljak.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 17.08.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt