XXVI sednica Opštinskog veća biće održana u ponedeljak - Vesti Soko TV 02.12.2010.godine

Na dnevnom redu naćiće se 18 tačaka, između ostalih: Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o lokalnim komunalnim taksama i lokalnim administrativnim taksama , Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011. godini / NVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti"./ Javna rasprava o nacrtima odluka koje će biti predmet usvajanja na narednoj sednici SO Sokobanja održana je juče uz slabo interesovanje naših sugrađana./ Svetski dan invalida obeležava se sutra, 3. decembra. Osobe sa invaliditetom spadaju u ugroženu kategoriju stanovništva i u Srbiji su uključene u nacionalnu strategiju za smanjenje siromaštva.

XXVI sednica Opštinskog veća biće održana u ponedeljak - Vesti Soko TV 02.12.2010.godine
2 Decembar 2010

02.12.2010. V E S T – XXVI sednica Opštinskog veća biće održana u ponedeljak

XXVI sednica Opštinskog veća biće održana u ponedeljak 6. decembra. Na dnevnom redu naćiće se 18 tačaka, između ostalih: Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o lokalnim komunalnim taksama i lokalnim administrativnim taksama , Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011. godini, Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o izmeni Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora na teritoriji opštine Sokobanja, Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2011 godinu, Razmatranje i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Sokobanja. XXVI sednica Opštinskog veća biće održana u maloj sali Skupštine opštine sa početkom u 11 časova.


02. 12. 2010. VEST: MORALNI KODEKS

NVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti". Projekat finansira "Balkan trast fond" i realizuje se u 8 gradova Timočkog regiona, saznajemo od direktorke NVO "Timočki klub", Snežane Pavković. Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave, kaže Snežana Pavković i dodaje da se projekat odnosi na etički kodeks ponašanja izabranih funkcionera u lokalnoj samoupravi. Projektom je predvidjeno formiranje tela koje će pratiti rad funkcionera. U Sokobanji je interesovanje gradjana bilo veliko, ali je i lokalna samouprava prepoznala potrebu za formiranjem ovog tela, pa je u svom statutu, u članu 50 planirala osnivanje saveta za praćenje i primenu etičkog kodeksa. Timočki klub će podneti gradjansku inicijativu koja će se najverovatnije razmatrati na narednoj sednici skupštine opštine Sokobanja. Očekujemo da bar u 4 grada od planiranih 8 u Timočkom regionu uspemo da pokrenemo inicijativu da se ova tela formiraju, kaže Snežana Pavković.


02.12.2010. VEST – Javna rasprava

Javna rasprava o nacrtima odluka koje će biti predmet usvajanja na narednoj sednici SO Sokobanja održana je juče uz slabo interesovanje naših sugrađana. Pored predstavnika Opšteg udruženja preduzetnika i Udruženja sportskih ribolovaca “Moravica” u Javnoj raspravi učestvovalo je nekoliko građana. Bez obzira na važnost odluka za našu opštinu građani su ovoga puta pokazali slabije interesovanje, kaže predsednik SO Sokobanja Miliša Dinić. Nakon Javne rasprave, nacrte seta odluka, sa dostavljenim primedbama i sugestijama, razmatraće radna tela Skupštine opštine, a zatim će Opštinsko veće, utvrditi predloge odluka i dostaviti ih Skupštini na usvajanje.


02. 12. 2010. VEST: Svetski dan invalida

Svetski dan invalida obeležava se sutra, 3. decembra. Osobe sa invaliditetom spadaju u ugroženu kategoriju stanovništva i u Srbiji su uključene u nacionalnu strategiju za smanjenje siromaštva. Invalidi su izloženi diskriminaciji u obrazovanju i zapošljavanju i u svakodnevnoj komunikaciji s drugim ljudima, što onemogućava njihovu intergraciju u društvo. Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da 10 do 15 odsto populacije spada u kategoriju invalida. U Srbiji nema preciznih podataka o njihovom broju, ali se procenjuje da ih ima od 800.000 do 1,2 miliona. Pomoćnik ministra za socijalna pitanja Slađana Marković kaže da je Vlada Srbije formirala sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom. Ona dodaje da je napravljen okvir nacionalne strategije do 2015, a u pripremi je i novi zakon o profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom.


02.12.2010. V E S T – Saopštenje duvanskih kompanija

Domaći ogranci tri najveće duvanske kompanije na svetu - "Filip Moris", "Britiš ameriken tobako" i "Japan tobako internešenel" - saopštili su danas da su razoračani odlukom Ministarstva finansija da dodatno poveća akcizu na cigarete u 2011. godini najavivši da će, ukoliko taj predlog bude usvojen, biti primorane da preispitaju svoje poslovne planove u Srbiji. "Ukoliko se usvoji predlog Ministarstva finansija o dodatnom povećanju akcize na cigarete za 2011. godinu bez dodatnih konsultacija sa industrijom, naše kompanije će, nažalost, biti primorane da preispitaju svoje poslovne planove u Srbiji", navedeno je u saopštenju triju kompanija. Kompanije se, kako se navodi, nadaju da ova dešavanja ne predstavljaju signal da Vlada Srbije menja svoje strateško opredeljenje prema duvanskoj industriji iz vremena privatizacije i da uvažava njihov doprinos ekonomiji zemlje. "Takođe se nadamo da će u definisanju akcizne politike Ministarstvo finansija ponovo uspostaviti dijalog sa industrijom kako bi se zajednički pronašla održiva rešenja za sve - Vladu, industriju, zaposlene, farmere i potrošače", navedeno je u saopštenju.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt