XX sednica Skupštine opštine Sokobanja - Vesti Soko TV 17.12.2010.godine

XX sednica Skupštine opštine Sokobanja održana je danas. Sve tačke su usvojene, a primedbe i diskusije su bile konstruktivne, saznajemo od predsednika Skupštine, Miliše Dinića./ Podpredsednik Vlade Repoblike Srbije, Jovan Krkobabić, uručio je juče opštini Sokobanja rešenje o dodeli bespovratne pomoći u iznosu od 300 000 dinara./ Nastavnici Osnovne škole za obrazovanje odraslih iz Knjaževca juče su počeli konstultacije sa polaznicima iz Sokobanje./ Osnovna škola “Mitropolit Mihailo” konkurisaće ovog meseca kod Ministarstva prosvete za učešće u projektu “Druga šansa”, saznajemo od direktorke Jelene Milenović.

XX sednica Skupštine opštine Sokobanja - Vesti Soko TV 17.12.2010.godine
17 Decembar 2010

17. 12. 2010. VEST: XX sednica Skupštine opštine Sokobanja

XX sednica Skupštine opštine Sokobanja održana je danas. Sve tačke su usvojene, a primedbe i diskusije su bile konstruktivne, saznajemo od predsednika Skupštine, Miliše Dinića. Najveću požnju odbornika, privukle su 12. i 13. tačka: Razmatranje i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini uredjivanja gradjevinskog zemljišta i Razmatranje i donošenje Odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2011. godinu. Što se tiče izmene takse za gradjevinsko zemljište, odbornička grupa DSS-a uložila je amandman u kome je tražila produženje roka za legalizaciju za godinu dana, a što je u suprotnosti sa Zakonom, jer je legalizacija završena prijavama do marta ove godine, kaže Dinić. Gradjani koji nisu uspeli, nisu stigli da prijave legalizaciju ili im nije stiglo obaveštenje koju dokumentaciju treba da pribave i podnesu Urbanističkoj službi Opštine Sokobanja, našli su se u dilemi: da li i za njih važe cene koje su važile do sada ili ce važiti cene bez popusta, kaže Dinić.

17. 12. 2010. VEST: LEGALIZACIJA

Svi gradjani koji su prijavili legalizaciju do datuma koji je bio predvidjen Zakonom u toku ove godine, koji su od opštinskih službi dobili informaciju koje dokumente da pribave i koji su iz katasterskih službi dobijenu dokumentaciju uputili Odeljenju za urbanizam i kojima je ostalo jedino da plate legalizaciju, dužni su da obaveze plate u roku koji je predvidjen Ugovorom. Gradjani koji od opštinskih službi zbog velikog broja zahteva ili zbog kašnjenja službe nisu na vreme dobili informacije koja dokumenta bi trebalo da podnesu i predaju službi za urbanizam, kao i gradjani koji nisu na vreme prikupili potrebnu dokumentaciju iz katasterske službe, zbog kašnjenja sluzbe, obaviće legalizaciju po Zakonu koji je do sad važio, onako kako je opštinskom Odlukom predvidjeno, kaže predsednik Skupštine opštine Sokobanja, Miliša Dinić. Nema nikakve bojazni da će gradjani morati da legalizaciju obave sa poskupljenjima ili pod nekim drugim uslovima koji nisu definisani opštinskom Odlukom, objašnjava Dinić.

16. 12. 2010. VEST: BUDŽET

Tačka: Razmatranje i donošenje Odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2011. godinu, usvojena je na današnjoj sednici Skupštine opštine Sokobanja. Budžetom za 2011. godinu predvidjena je gradnja kompleksa sportskih bazena na Podini, dogradnja Predškolske ustanove "Bucko", nabavka mehanizacije, koja je potrebna našoj opštini, kaše predsednik Skupštine opštine Sokobanja, Miliša Dinić. Predvidjen je i otkup zemlje, što znači da ćemo početi realizaciju onih regulacionih planova koji su usvojeni ove godine i u predhodnom periodu, dodaje Dinić. Planovi nisu realizovani do sada, jer Opština mora da otkupi zemljište za javne površine, kako bi na proleće krenula sa gradnjom, saznajemo od Miliše Dinića.


17. 12. 2010. VEST: 300.000 dinara bespovratne pomoci

Podpredsednik Vlade Repoblike Srbije, Jovan Krkobabić, uručio je juče opštini Sokobanja rešenje o dodeli bespovratne pomoći u iznosu od 300 000 dinara. Pomoć je namenjena izbeglim i interno raseljenim licima, a za unapredjenje poljoprivredne proizvodnje, satnajemo od predsednika opštine Sokobanja, Dimitrija Lukića. Prema anketi i na osnovu obilaska terena, opštinske uprave oipštine Sokobanja, dve porodice iz ove kategorije, izrazile su potrebu da koriste ova sredstva. Sredstva su maksimalnog iznosa 150 000 dinara i nadam se da će ova sredstva doprineti da ove porodice unaprede delatnost kojom se bave, kaže Dimitrije Lukić. Predsednik opštine Sokobanja je uputio poruku izbeglim i interno raseljenim licima sa teritorije naše opštine da će Opština u skladu sa mogućnostima koristiti namenske fondove resornog Ministarstva, odnosno komesarijata za izbeglice i nastaviti da obezbedjuje svaku vrstu pomoći.


17.12.2010. VEST – Škola za odrasle

Nastavnici Osnovne škole za obrazovanje odraslih iz Knjaževca juče su počeli konstultacije sa polaznicima iz Sokobanje. Bilo je 10- ak polaznika ,a konsultacije su održane u Mediateci sokobanjske Osnovne škole. Nakon konsultativne nastave polaznici će polagati razredne ispite za određeni razred koji su upisali, kaže pedagog OŠ ”Mladost” Svetlana Petrović. Za jednu redovnu školsku godinu polaznici u školi za obrazovanje odraslih završavaju dva razreda.. Postoji određen broj dece koja nisu završila osnovno obrazovanje- i to je problem ne samo škole već i našeg mesta i bilo kog drugog grada, kaže pomoćnica direktora Tanja Nikolić. Prema njenim rečima to su uglavnom deca koja nisu završila osnovnu školu zboh neredovnog pohađanja nastave. Već par godina pokušavamo da rešimo ovaj problem, i zato smo se dobrovoljno uključili u projekat saradnje sa školom za obrazovanje odraslih, kaže Tanja Nikolić. Konsultativna nastava u narednom periodu obavljaće se , najverovatnije u dane vikenda ili u dogovoru sa polaznicima.


17.12.2010. VEST – Druga šansa

Osnovna škola “Mitropolit Mihailo” konkurisaće ovog meseca kod Ministarstva prosvete za učešće u projektu “Druga šansa”, saznajemo od direktorke Jelene Milenović. Projekat se odnosi na pilotiranje trogodišnjeg nastavnog plana i programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, i namenjen je svima onima koji su stariji od 15 godina, a nisu stekli osnovno obrazovanje ili stručnu osposobljenost u zakonski predviđenom vremenu. Uslov je da se formiraju 3 odeljenja- jedno odeljenje od prvog do četvrtog razreda, 5 i 6. razred i odeljenje sedmog i osmog razreda. Svaki ciklus traje po godinu dana, s tim što se nakon određenog ciklusa dobija svedočanstvo o završenom razredu. Na kraju trećeg ciklusa uključuje se i Srednja škola, tako da uz svedočanstvo o završenom osmom razredu dobija se i sertifikat o stručnoj osposobljenosti. Realizacija projekta počeće septembra 2011, kaže direktorka sokobanjske Osnovne škole Jelena Milenović Milenović.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt