VRUĆINE (Savet lekara) - Vesti TV Sokobanja

VRUĆINE:: Zbog tropske vrućine, potrebno je unositi dosta tečnosti u organizam, nositi odgovarajuću garderobu i izbegavati direktno izlaganje suncu, kažu stručnjaci.

VRUĆINE (Savet lekara) - Vesti TV Sokobanja
24 Avgust 2011

24. 08. 2011. VEST - Vrućine

Zbog tropske vrućine, potrebno je unositi dosta tečnosti u organizam, nositi odgovarajuću garderobu i izbegavati direktno izlaganje suncu, kažu stručnjaci. Osobe koje su osetljive na vremenske prilike, gojazne, one koje konzumiraju alkohol i koje imaju teže hronično obolenje, trebalo bi da se pričuvaju u najtoplijem delu dana, upozorila je portparol hitne pomoći dr Nada Macura. Ona je savetovala da je potrebno nositi sa sobom flašicu sa vodom, osvežavati se, nositi garderobu svetlijih nijansi i od prirodnih materijala. Ukoliko neko ne raspolaže rashladnim uređajima, može da boravi u hladovini u parku, pored fontane ili kraj reke, savetovala je dr Macura, upozorivši na mogućnost pada arterijskog krvnog pritiska. Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana sa dosta voća i povrća, salate, čorbe, sira, ribe i laganog mesa. Onima koji se preterano znoje savetuje se unošenje u organizam mineralne vode i slane supe, a neophodno je i biti oprezan u saobraćaju i na kupalištima.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt