Vodosnabdevanje, privatni izvršitelji i vašar

Limit za predavanje zahteva privatnom izvršitelju za dugovanja za komunalne usluge od 3 000 dinara više nije validan, već će to biti dužina dugovanja, saznajemo od direktora JKP Napredak, Saše Drljače. Za svako dugovanje preko tri meseca, bez obzira na visinu duga, biće predat zahtev privatnom izvršitelju

Vodosnabdevanje, privatni izvršitelji i vašar
15 Oktobar 2012

sasa drljacaVodosnabdevanje u Sokobanji je otežano zbog činjenice da već mesecima nije bilo padavina, kaže direktor JKP “Napredak”, Saša Drljača. Situaciju je olakšalo to što je smanjen broj gostiju, medjutim, kao i svake godine probleme imaju gradjani koji žive u visokim zonama, naročito u naselju Čuka i ulici Branka Radičevića. Svi kapaciteti JKP “Napredak” su maksimalno u funkciji, a postrojenja su na ivici maksimuma eksploatacije, tako da nemamo mogućnost da bilo šta uradimo da vodosnabdevanje u ovom trenutku bude bolje, objašnjava Drljača. On kaže da se očekuje da ovih dana atmosferske prilike budu povoljnije u smislu padavina, jer bi jedino to znatno uticalo na poboljšanje vodosnabdevanja.

Limit za predavanje zahteva privatnom izvršitelju za dugovanja za komunalne usluge od 3 000 dinara više nije validan, već će to biti dužina dugovanja, saznajemo od direktora JKP “Napredak”, Saše Drljače. Za svako dugovanje preko tri meseca, bez obzira na visinu duga, biće predat zahtev privatnom izvršitelju. Zbog ove promene došlo je do nazadovoljstva jednog dela gradjana koji su navikli da godinama unazad svoj dug održe na nivou od 2 000 do 3 000 dinara, a što je za JKP prilično veliko opterećenje, kaže Drljača. On je zamolio gradjane da redovno izmiruju svoja dugovanja za komunalne usluke i dodao je da je što se naplata tiče situacija znatno poboljšana od kako to rade privatni izvršitelji.

Tradicionalni vašar na vašarištu Podina biće održan u nedelju 14. oktobra. Odlukom SO Sokobanja organizacija vašara poverena je JKP “Napredak”. Organizacija će biti ista kao i proteklih godina, tako da ne očekujemo nikakva iznenadjenja, osim, eventualno loših vremenskih prilika, kaže direktor JKP “Napredak”, Saša Drljača. On apeluje na prodavce da vode računa o higijeni oko svojih tezgi, kao i na one koji posećuju vašar, da povedu računa o čistoći.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt