Virusne infekcije - Vesti TV Sokobanja

Virusne infekcije su ovih dana česte, a javljaju se i bakterijske infekcije koje se nadomeste na viruse, saznajemo u Hitnoj službi sokobanjskog Doma Zdravlja.

Virusne infekcije - Vesti TV Sokobanja
4 Januar 2012

5. 01. 2012. VEST: VIRUSI

Virusne infekcije su ovih dana česte, a javljaju se i bakterijske infekcije koje se nadomeste na viruse, saznajemo u Hitnoj službi sokobanjskog Doma Zdravlja. Početak januara obeležilo je neprirodno toplo vreme za ovo doba godine, što je izazvalo povećan broj prehladnih oboljenja, naročito kod dece, kaže dr Živan Miladinović iz Hitne službe. To još uvek nije grip, ali divljaju tzv.adeno virusi sa povećanom temperaturom, kašljanjem i povraćanjem, više kod dece, a nešto manje kod odraslih, objašnjava on. Još uvek nemamo epidemiju, ali smo na putu, dodaje Miladinović. Saveti lekara su sledeći: adekvatno se odevajte, ne izlazite bez preke potrebe, ne rukujte se medjusobno i ne ljubite se iako su praznici, uzimajte što više tečnosti i voća, a hronični bolesnici bi trebalo da redovno uzimaju terapiju i u slučaju pogoršanja stanja da se jave lekaru.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt