Veliki Narodni miting SNS i NS - Vesti Soko TV 02.02.2011.godine

Srpska napredna stranka i Nova Srbija u subotu 5. februara održaće veliki Narodni miting ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu sa početkom u 12 časova.Tim povodom biće organizovan besplatan prevoz do Beograda.

Veliki Narodni miting SNS i NS - Vesti Soko TV 02.02.2011.godine
2 Februar 2011

02.02.2011 VEST– Veliki Narodni miting SNS i NS

Srpska napredna stranka i Nova Srbija u subotu 5. februara održaće veliki Narodni miting ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu sa početkom u 12 časova.Tim povodom biće organizovan besplatan prevoz do Beograda. Svi zainteresovani mogu da se prijave u sedištu Srpske napredne stranke koja se nalazi iznad vatrogasnog, do petka 04. februara u terminu od 10 do 13 časova ili tokom celog dana na broj telefona 066 -811-00-72. Predsednik OO SNS Sokobanja Vlada Milojković pozvao je sve građane, koje kako kaže, ova vlast nije uspela da ubedi da žive bolje da se bez obzira na stranačku pripadnost priključe mirnom protestu u subotu 5. februara. Predsednik OO Nove Srbije Zoran Maslovarić smatra da ova Vlada ne može da izađe na kraj sa problemima koji su već evidentni i onima koji tek nadolaze i poziva sve članove i simpatizere Nove Srbije da se priključe velikom Narodnom mitingu.

02.02.2011. V E S T – Štrajk prosvetara

Većina škola u Srbiji i dalje je u štrajku. Izjavu ministarke Diane Dragutinović da je za zahteve prosvetnih radnika moguće naći još oko četiri milijarde dinara, sindikati ocenjuju samo kao dobru osnovu za početak pregovora.U Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova biće održano prvo ročište u postupku povodom aktuelnog štrajka u prosveti, a pozivu Agencije odazvaće se i predstavnici Ministarstva prosvete i sindikata. Ministar Žarko Obradović, koji je ponovo pozvao prosvetne radnike da prekinu štrajk, rekao je da će na prvom ročište u prostorijama Agencije za mirno rešavanje radnih sporova u delegaciji Ministarstva biti pomoćnik ministra Zoran Kostić i sekretar ministarstva Željka Knežević."Moramo svi shvatiti da se mora trošiti samo ono što je zarađeno i da ekonomija zemlje ima apsolutnu prednost u odnosu na bilo koje pojedinačne želje", rekao je Obradović i naglasio da je suština da nastava počne što pre i da đaci ne budu "žrtve želje pojedinih sindikata da ostvare svoje ciljeve".Predstavnici sindikata koji organizuju štrajk najavili su da će doći na ročište za mirenje, a ocenili su ponudu Vlade od četiri milijarde dinara za ispunjavanje zahteva provetnih radnika kao apsolutno nedovoljnu.

02.02.2011. V E S T – Štrajkovi

Nakon najave Ministarstva finansija prosvetarima da će se u budžetu naći četiri milijarde dinara za ispunjenje njihovih zahteva sektori zdravstva, policije i elektroprivrede, koji su među najmasovnijim i najjačim u zemlji, ispostavili su zahtev za povećanje plata i zapretili štrajkom u suprotnom.Ministarka finansija Diana Dragutinović najavila je da bi se u budžetu Srbije mogle naći četiri milijarde dinara za ispunjenje dela zahteva prosvetara. Ostali u javnom sektoru, budno su pratili pregovore prosvetara i Vlade i uputili svoju podršku njihovom štrajku. Sada, kada su videli da Vlada reaguje na pritiske, otvoreno prete protestima. Sektor zdravstva je posebno revoltiran budući da su uoči Nove godine tri reprezentativna sindikata uputila zahtev Ministarstvu zdravlja da uđu u pregovore o povećanju plata. Nezadovoljnih je mnogo u sektoru bezbednosti, pa su policijski sindikati već zakazali štrajk. Predstavnici Nezavisnog sindikata policije najavili su štrajk za 3. februar, zahtevajući od Vlade, pored potpisivanja kolektivnog ugovora, povećanje plate zaposlenih u MUP-u za 40 odsto i poboljšanje uslova rada. Povećanje zarada traže i radnici u sektoru elektroprivrede. Sindikat radnika TE “Nikola Tesla” iz Obrenovca već je 25. januara održao štrajk upozorenja tražeći povećanje naknade za rad u smenama na 26 odsto od osnovice.

02.02.2011. V E S T – Rekordna potrošnja struje

Potrošnja električne energije u Srbiji je povećana zbog zahlađenje koje neprekidno traje već dve nedelje, a dnevna potrošnja je dostigla 155 miliona kilovat-časova (kWh), saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS). Dnevna potrošnja struje u Srbiji je sa 139 miliona kWh, koliko je iznosila sredinom januara, porasla na 155 miliona kWh, zbog hladnog talasa i povećanja grejanja na struju.Svi podaci o potrošnji i opterećenju sistema ukazuju da veliki broj građana Srbije za grejanje svojih domaćinstava koristi električnu energiju, koja je trenutno najjeftiniji i najsigurniji energent, koji se plati tek kad se potroši, ističu u EPS-u i dodaju da se može očekivati rast potrošnje struje, u slučaju da narednih dana zataje daljinski sistemi grejanja, jer će se tada još veći broj domaćinstava grejati na struju. EPS je spreman da proizvodnjom u svojom kapacitetima i sa ugovorenim uvozom struje, podmiri zahteve svih kupaca u Srbiji i da obezbedi dovoljno električne energije. Ipak, mogući su kraći prekidi u snabdevanju zbog lokalnih kvarova i preopterećenja distributivne mreže, ističu u EPS-u.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt