Vanredna situacija - Vesti TV Sokobanja

Vanredna situacija:: Zbog nevremena koje je zahvatilo sokobanjsku opštinu od danas je na snazi Odluka o proglašenju vanredne situacije. U cilju sprečavanja daljeg lošeg razvoja događaja alarmirane su sve nadležne službe na teritoriji naše opštine

Vanredna situacija - Vesti TV Sokobanja
3 Februar 2012

03.02.2012. VEST - Vanredna situacija

vanredno situacija Zbog nevremena koje je zahvatilo sokobanjsku opštinu od danas je na snazi Odluka o proglašenju vanredne situacije. U cilju sprečavanja daljeg lošeg razvoja događaja alarmirane su sve nadležne službe na teritoriji naše opštine i u stanju su pripravnosti. Ekipa RTV Sokobanja obišla je danas selo Bogdinac gde je u toku bilo raščišćavanje prilaza selu. U razgovoru sa potpredsednikom opštine Sokobanja Bobanom Ilićem saznali smo da se ekipe Direkcije za urbanizam i izgradnju, koje su nadležne za održavanje lokalnih puteva, nalaze na terenu. Ilić je rekao da je kritično stanje u zapadnom delu opštine, dok je nešto bolja situacija u delu sokobanjske koji gravitira ka Knjaževcu. Održavanje puteva je redovno, biće dežurnih ekipa, a ukoliko bude potrebno, biće angažovana i privatna preduzeća sa svojom mehanizacijom za raščišćavanje snežnih nanosa.


03. 02. 2012. VEST: VODOSNABDEVANJE

Vodosnabdevanje u Sokobanji je otežano zbog niskih temperatura. Zbog velikog mraza smanjen je kapacitet izvorišta, a takodje postoji i problem sa isključenjem struje na izvorištu Lepterija od strane Elektodistribucije zbog kvarova na mreži. On kaže da to dosta komplikuje situaciju zato što postrojenja koja postoje u JKP "Napredak" nisu predvidjena za rad u ovakvim vremenskim uslovima. Smanjen je kapacitet, pa zbog toga nastaje problem u vodosnabdevanju u višim zonama, a problema će biti dok god su temperature niske. Mi činimo sve što je u našoj moći da vodosnabdevanje bude što urednije u ovakvim vremenskim uslovima, rekao je Drljača i zamolio je gradjane da budu strpljivi. Kada se poboljšaju vremenske prilike, više neće biti ovakvih problema u vodosnabdevanju, kaže direktor JKP "Napredak".


03.02.2012. VEST – Izvoženje smeća

Kako su nas obavestili iz JKP Napredak, zbog niskih temperatura hidraulika na kamionima za izvoženje smeća ne radi, tako da neće biti izvoženja smeća do daljnjeg.


03.02.2012. VEST – STANJE NA PUTEVIMA

Kako saznajemo od Bojana Todosijevića, nadzornog organa za zimsko održavanje lokalnih puteva Direkcije za urbanizam i izgradnju, stanje na lokalnim putevima u našoj opštini je teško. Putni pravac prema Radenkovcu neprohodan je već dva dana, dok su ostali teško prohodni, sa povremenim zastojima u saobraćaju. Najteža situacija je na putnim pravcima prema Trgovištu i Šarbanovcu, gde snežni nanosi prave velike probleme. Prohodna je samo jedna traka, a mimoilaženje vozila je jako teško. Put prema Rujevici je sužen, saobraćaj je otežan, kao i na putevima prema Belom Potoku i Resniku. Situacija u gornjim selima je nešto bolja, obzorom da nema snežnih nanosa, ali ima ugaženog snega, i kretanje je moguće samo sa zimskom opremom.

03.02.2012. VEST – STANJE NA PUTEVIMA

Svi putni pravci se čiste, a akcenat je stavljen na Trgovište, Šarbanovac, Beli potok i Resnik kako bi se sprečilo zatvaranje saobraćaja u potpunosti. Snega ima u gradu, 2 vozila kruže non stop, a čišćenje ulica otežavaju parkirana vozila. Ekipe su na terenu, čine sve što je u njihovoj moći, ali zbog niskih temperatura imaju problema sa mehanizacijom. Prema vremenskim prognozama sneg bi trebalo da prestane u nedelju ujutru, ali se novi sneg još većeg intenziteta očekuje već u ponedeljak. Iz Direkcije za urbanizam i izgradnju savetuju gradjanima upotrebu zimske opreme i lanaca, kao i da ne polaze na bilo kakav put bez preke potrebe.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt