Vakcine protiv besnila - Vesti Soko TV 17.11.2010.godine

Uprava za veterinu Ministrastva poljoprivrede uskoro počinje vakcinaciju licisica i ostalih divljih životinja protiv besnila. Veterinarska inspekcija apeluje na sve koji dođu u dodir sa vakcinom da je ne diraju. Vakcina nije otrovna za ljude i domaće životinje ali izaziva neke neželjene efekte / NVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti"/ Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavljuje brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola.

Vakcine protiv besnila - Vesti Soko TV 17.11.2010.godine
17 Novembar 2010

17.11.2010. VEST - Vakcine protiv besnila

Uprava za veterinu Ministrastva poljoprivrede uskoro počinje vakcinaciju licisica i ostalih divljih životinja protiv besnila. Veterinarska inspekcija apeluje na sve koji dođu u dodir sa vakcinom da je ne diraju. Vakcina nije otrovna za ljude i domaće životinje ali izaziva neke neželjene efekte, kaže Svetislav Janković, republički veterinarski inspektor. Vakcina će biti bačena van naseljenih mesta iz aviona,kaže Janković


17. 11. 2010. VEST: MORALNI KODEKS

NVO "Timočki klub-Knjaževac", zajedno sa partnerima, medju kojima je NVO "Sokograd" iz Sokobanje, radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do transparentnosti". Projekat finansira "Balkan trast fond" i realizuje se u 8 gradova Timočkog regiona, saznajemo od direktorke NVO "Timočki klub", Snežane Pavković. Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave, kaže Snežana Pavković i dodaje da se projekat odnosi na etički kodeks ponašanja izabranih funkcionera u lokalnoj samoupravi. Projektom je predvidjeno formiranje tela koje će pratiti rad funkcionera. U Sokobanji je interesovanje gradjana bilo veliko, ali je i lokalna samouprava prepoznala potrebu za formiranjem ovog tela, pa je u svom Statutu, u članu 50 planirala osnivanje saveta za praćenje i primenu etičkog kodeksa. Timočki klub će podneti gradjansku inicijativu koja će se najverovatnije razmatrati na narednoj sednici skupštine opštine Sokobanja. Očekujemo da bar u 4 grada od planiranih 8 u Timočkom regionu uspemo da pokrenemo inicijativu da se ova tela formiraju, kaže Snežana Pavković.


17.11.2010. V E S T – Poljski putevi

Počeli su radovi na sanaciji poljskih seoskih puteva. Sanaciju poljoprivrednih puteva u 17 mesnih zajednica u opštini Sokobanja omogućilo je Ministarstvo poljoprivrede,kaže Boban Ilić,zamenik predsednika opštine Sokobanja.Obavezno učešće opštine Sokobanja u skladu sa konkursom je 30%, zahvaljujući činjenici što je naša opština proglašena mariginalnim područjem, inače bi obavezno učešće iznosilo 40%. Učešće resornog ministarstva je 70%. Ova sanacija biće izvedena u dve faze i koštaće preko osam miliona dinara,kaže Ilić. Na, osnovu prethodno raspisanog Javnog poziva za prvi deo izvodjenja radova opština je izabrala izvodjača. Završetak radova ošekuje se prema ugovoru do 30, juna 2011. godine.


17.11.2010. V E S T – Brže do građevinskih dozvola

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavljuje brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. To bi trebalo da bude omogućeno uvođenjem tzv. pravila "ćutanja administracije", po kome će se smatrati da je dozvola izdata ako u određenom roku ne bude obrađena prikupljena dokumentacija. Većina investitora i onih koji bi da grade u Srbiji suočeni su sa teškoćama dobijanja dozvola i tehničkih saglasnosti od komunalnih i javnih preduzeća, jer ne postoje rokovi za njihovo izdavanje. Ministar Dulić navodi da je ideja da se izmenama i dopunama zakona definišu rokovi. Ukoliko određeni organ ne postupi u predviđenom roku, smatraće se da je odgovorio pozitivno. "Cilj je skratiti postupak za izdavanje građevinske dozvole u svim gradovima u Srbiji, a siguran sam da uz ovaj institut to može da se uradi", rekao je Dulić.


17.11.2010. VEST – Saopštenje, traktori

Imajući u vidu povećan broj traktora i drugih poljoprivrednih mašina na putevima opštine Sokobanja, povodom izvođenja setvenih radova, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na vozače ove kategorije učesnika u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, posebno u delu tehničke ispravnosti vozila, kao i ispunjenosti opštih uslova za učešće traktora, motokultivatora i drugih poljoprivrednih mašina u saobraćaju. Protiv vozača koji se ne budu pridržavali zakonskih odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, biće preduzete adekvatne mere, stoji u Saopštenju Policijske stanice Sokobanja dostavljenom našoj redakciji.


17.11.2010. VEST – Stoni tenis

Jesenji deo Opštinske stonoteniske lige, u organizaciji STK “Ozren” i OTKS počeo je proteklog vikenda. Na samom startu odigrana su dva kola, a narednog vikenda biće odigrano III i IV kolo. Ove godine 11 ekipa će se takmičiti za titulu najboljeg stonoteniskog kluba u sokobanjskoj opštini, kaže Miodrag Ilić- referent za sport OTKS. Opštinska stonoteniska liga igra se u dva dela (jesen- proleće) U toku trajanja lige biće organizovana i dva pojedinačna turnira za učesnike lige.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt