Vakcinacija protiv sezonskog gripa - Vesti Soko TV 10.11.2010.godine

Sokobanjski Dom Zdravlja je u okviru druge isporuke preuzeo još 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa./ XIX sednica SO Sokobanja održana je danas. Sve tačke koje su se našle na dnevnom redu bitne su za funkcionisanje naše lokalne zajednice, kaže predsednik SO Sokobanja, Miliša Dinić / Opština Sokobanja i Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u ponedeljak, 08. novembra,u Beogradu, potpisali ugovor o revitalizaciji poljskih puteva na teritoriji naše opštine / Isplata prvog dela oktobarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje / Sutrašnji dan mnogi pušači iščekuju sa zebnjom - pušenje na radnom mestu neće biti dozvoljeno, a psiholozi smatraju da to može uticati na njihovu produktivnost. / Na Okružnom takmičenju u stonom tenisu, održanom juče, ekipa stonoteniske sekcije sokobanjske Osnovne škole, osvojila je prvo mesto

Vakcinacija protiv sezonskog gripa - Vesti Soko TV 10.11.2010.godine
10 Novembar 2010

10.11.2010. V E S T – Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Sokobanjski Dom Zdravlja je u okviru druge isporuke preuzeo još 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa. Ranijih godina mi smo za potrebe stanovnika opštine Sokobanja naručivali oko 800 doza vakcina. Prošle godine smo nadajući se da će interesovanje biti veće naručili 1200 doza. Međutim primećujemo da je interesovanje nešto slabije , tako da smo zaključno są jučerašnjim danom podelili manje od 500 doza vakcina, kaže direktor Doma zdravlja Slaviša Antonijević. Antonijević dodaje da je vakcina prvenstveno namenjena rizičnim kategorijama odnosno obolelima od kardiovaskularnih, plućnih i metaboličkih bolesti kao i ljudima są nešto slabijim imunitetom. Obzirom da se radi o split vakcini koja je potpuno bezbedna i prečišćena preporučljiva je i za decu stariju od 6 meseci, dodaje Antonijević. Vakcina je trovalentna jer u svom sastavu uključuje i virus H1N1.Vakcinacija se ujedno , u zavisnosti od interesovanja, obavlja i u isturenim ambulantama u Jošanici ,Čitluku, Mužinacu. Direktor Antonijević obaveštava predstavnike svih MZ da se ukoliko postoji interesovanje meštana za vakcinu obrate domu zdravlja čije će ekipe odmah doći i vakcinisati stanovnike. Isto važi i za sokobanjska preduzeća, a nepokretne osobe koje žele da prime vakcinu mogu da pozovu broj 830-214 ili hitnu službu Doma zdravlja.


10. 11. 2010. VEST: XIX sednica SO Sokobanja održana je danas

XIX sednica SO Sokobanja održana je danas. Sve tačke koje su se našle na dnevnom redu bitne su za funkcionisanje naše lokalne zajednice, kaže predsednik SO Sokobanja, Miliša Dinić, ali najbitnije su: Razmatranje i usvajanje I Rebalansa Odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2010. godinu i Razmatranje i donošenje Odluke o prihvatanju obaveza servisiranja duga po projektu Izgradnje kompleksa sportskih bazena u sokobanji, dodao je Dinić. Rebalans budžeta stvorio je mogućnost da Opština Sokobanja preuzme obaveze za izgradnju kompleksa bazena i Skupština je glasala ogromnom većinom za usvajanje ove dve tačke koje su od opšteg interesa, kaže Dinić. Zadovoljan sam današnjom sednicom i činjenicom da su odbornici pokazali visok nivo svesti o značaju ovih tačaka za opštinu Sokobanja, bez obzira na stranačku pripadnost, kaže predsednik opštine, Dimitrije Lukić. Usvojenim rebalansom Budžeta stiču se uslovi za funkcionisanje budžetskih korisnika do kraja ove godine i stvaraju se pretpostavke da opština realizuje one ugovore koje je potpisala u poslednjih nekoliko dana: učešću u dogradnji Predškolske ustanove Bucko i o realizaciji Ugovora o sanaciji poljskih puteva na teritoriji naše opštine i naravno učešću u projektu izgradnje kompleksa sportskih bazena na Podini, kaže predsednik opštine Dimitrije Lukić.


10. 11. 2010-. VEST: Potpisan ugovor o revitalizaciji poljskih puteva

Opština Sokobanja i Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u ponedeljak, 08. novembra,u Beogradu, potpisali ugovor o revitalizaciji poljskih puteva na teritoriji naše opštine, saznajemo od predsednika opštine, Dimitrija Lukića, a po raspisanom konkursu ministarstva. Ukupna vrednost radova je oko 7 000 000 dinara. Obavezno učešće opštine Sokobanja u skladu sa konkursom je 30%, zahvaljujući činjenici što je naša opština proglašena mariginalnim područjem, inače bi obavezno učešće iznosilo 40% kaže Lukić. Učešće resornog ministarstva je 70%. Na, osnovu prethodno raspisanog javnog poziva za prvi deo izvodjenja radova opština je izabrala izvodjača, tako da očekujemo da u narednih nekoliko dana otpočne realizacija ovog ugovora, dodaje predsednik opštine. Završetak radova ošekuje se prema ugovoru do 30, juna 2011. godine, a projektom su obuhvaćene gotovo sve mesne zajednice.


10.11.2010. V E S T – Isplata prvog dela oktobarskih penzija počela je danas

Isplata prvog dela oktobarskih penzija počela je danas za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, najavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). Sutra počinje isplata penzija na kućne adrese i trajaće pet radnih dana, rečeno je agenciji Beta u fondu PIO. Isplata penzija danas počinje za oko 1.3 miliona penzionera iz kategorije zaposlenih. Prosečna penzija za tu kategoriju korisnika je oko 21.700 dinara, a najniža je 11.000 dinara.


10.11.2010. V E S T – Dan uoči zabrane pušenja

Sutrašnji dan mnogi pušači iščekuju sa zebnjom - pušenje na radnom mestu neće biti dozvoljeno, a psiholozi smatraju da to može uticati na njihovu produktivnost. Zakon štiti stanovništvo zabranom pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima i na radnim mestima, a za njegovo kršenje propisane su visoke novčane kazne. Primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu otvorila je pitanje diskriminacije pušača, ali i kako će zabrana uticati na njihovu produktivnost u poslu. Pušenje će biti zabranjeno na radnom mestu, u liftovima, hodnicima, čekaonicama, školama, fakultetima, bolnicama, menzama, biskopima. Ipak najslobodniji da pušite bićete u svom stanu, a to će biti moguće i u kafićima većim od 80 kvadrata čiji vlasnici se za to odluče i posebnim prostorijama na poslu, koje međutim poslodavac nije dužan da obezbedi. Psiholog Žarko Trebješanin smatra da će primena zakona dugoročno doprineti smanjenju broja pušača, ali kratkoročno će izazvati smanjenje produktivnosti stravstvenih pušača. "Za one ljude koji prosto ne mogu bez cigareta, ja verujem da svaka ta pomisao da u toku radnog vremena uopšte ne mogu da puše je ravno katastrofi. Verujem da će oni biti uzmenireni, dekoncentrisani, da će stalno misliti na to kako da odu na neku pauzu. Svakako će uticati na to da će se lošije osećati i sigurno će doći do pada produktivnosti, slabijih rezultata, ali nadam se da to neće trajati dugo", kaže Trebješanin.


10.11.2010. VEST – Stoni tenis

Na Okružnom takmičenju u stonom tenisu, održanom juče, ekipa stonoteniske sekcije sokobanjske Osnovne škole, osvojila je prvo mesto, savladavši ekipu iz Knjaževca rezultatom 2:1. Naša ekipa je postigla veliki uspeh jer se direktno plasirala na republičko takmičenje. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Lazar Marković, koji se takođe plasirao na republičko takmičenje koje će biti održano decembra meseca u Pirotu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt