V sednica SO Sokobanja prekinuta

V sednica SO Sokobanja danas je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Nakon usvajanja prve tačke dnevnog reda: Razmatranje i usvajanje izvoda iz Zapisnika sa 4. sednice SO, kada se prešlo na razmatranje druge tačke

V sednica SO Sokobanja prekinuta
5 Decembar 2012

sednica so sokobanjaV sednica SO Sokobanja danas je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Nakon usvajanja prve tačke dnevnog reda: Razmatranje i usvajanje izvoda iz Zapisnika sa 4. sednice SO, kada se prešlo na razmatranje druge tačke: Razmatranje i odlučivanje po Predlogu za razrešenje predsednika opštine Sokobanja, sednicu su napustili odbornici koji su potpisali predlog – odbornici koalicijeSPS-PUPS-JS, s tim što je ovu odborničku grupu napustio odbornik Igor Mihailović, koji će od sada zastupati program i stavove stranke Jedinstvena Srbija, zatim odbornici SNS-a i Političke stranke “Srbija na istoku”, tako da je sednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Danas će biti zatraženo tumačenje u kom roku smo u obavezi da zakažemo nastavak ove sednice u skladu sa poslovnikom i videćemo da li će to biti petak kao krajnje rešenje, kaže predsednik SO Sokobanja, Snežana Radovanović. Ona kaže da je do napuštanja sednice došlo zbog nedostatka dovoljnog broja odbornika koji je potreban za izglasavanje nepoverenja.

Miliša Dinić-politička stranka “Srbija na istoku” kaže da su odbornici koji su potpisali predlog za razrešenje predsednika opštine iskoristili zakonsko pravo da napuste sednicu i da nema kvoruma, a iz dva razloga. Prvi je, kaže Dinić, to što se jedna odbornica sa liste podnošenja zahteva porodila i time je sprečena da prisustvuje sednici. Drugi razlog je što su vršeni pritisci na odbornike, dodao je on. Smatramo da ćemo do nastavka sednice regulisati ovo pitanje i da ćemo imati većinu, rekao je Dinić. Predsednik OO SNS, Vlada Milojković kaže da je i ranije izjavio da će se vršiti pritisci na odbornike, a da se to i ostvarilo. Jedan odbornik će raditi u JKP, a pojedincima su nudili nešto drugo, kaže Milojković. On dodaje da potpisnici koriste zakonsko pravo, da će videti kada će sednica biti nastavljena i da će probati da dovrše ono što su započeli – jer je, kako kaže, to dobro za Sokobanju. Za Sokobanju neće biti dobro ako ne uspemo: moraće sami da prave kvorum, sami da vladaju i vode Sokobanju, a mislim da to ne mogu, rekao je on.

Predsednik OO DS Dejan Nikolić je komentarišući prekid današnje sednice zbog nedostatka kvoruma rekao da lokalna vlast nije napravila korak napred, a da nije bila saplitana od odredjenih funkcionera SPS-a koji 6 meseci pokušavaju da destabilizuju vlast. Danas, kada su zakazali sednicu za razrešenje predsednika opštine, sa nje su izašli i moja poruka njima je da nemogućnost da obore lokalnu vlast traže u izbornim rezultatima jer je svaki treći gradjanin glasao za DS i zato oni neće ni na sledećoj sednici imati većinu, kaže Nikolić. On je rekao da će DS nastaviti da vodi lokalnu vlast i dodao je da su oni 5 meseci imali pomoćnika predsednika opštine čije je jedino zaduženje bilo da komunicira sa republičkom vlašću i da donese pare Sokobanji, a 5 meseci nije doneo ni jedan dinar. 2008. kada je lokalnu vlast preuzela DS, kada smo dobili predsednika opštine i Narodnog poslanika, za pet meseci Sokobanji smo doneli 50 miliona dinara, kaže Nikolić. Mi nismo sedeli ni sada, do kraja godine nas očekuje potpisivanje jednog velikog ugovora za izgradnju sportskih terena i sportskih kompleksa, tako da je to rad, a ovo danas je zamajavanje naroda, rekao je on.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt