USAID Agrobiznis projekat podrške razvoju preduzetništva žena - Vesti Soko TV 27.09.2010.godine

USAID Agrobiznis projekat pokreće uskoro program podrške razvoju preduzetništva žena u ruralnim krajevima Srbije, sa posebnim akcentom na poboljšanje njihovih poslovnih veština./ Crkvena Opština Sokobanja juče je dodelila arhijerejsku pohvalnicu Episkopa timočkog gospodina Justina JKP "Napredak" za dugogodišnju saradnju./ Izrada "Staze zdravlja i rekreacije" oko zgrade Novog zavoda ulazi u završnu fazu. Reč je o javnom radu, koji je počeo 15. juna, sa rokom završetka 15. oktobra./ Predstava "Amnezija" u izvođenju Omladinskog ansambla Amaterskog SB pozorišta prikazana je proteklog petka u sali bioskopa "Moravica"./ Posle četvrtog kola prvo mesto na tabeli sa 10 bodova zauzima Omladinac iz Blendije, na drugom mestu nalazi se Trebič sa 9 bodova.

USAID Agrobiznis projekat podrške razvoju preduzetništva žena - Vesti Soko TV 27.09.2010.godine
26 Septembar 2010

27.09.2010. VEST – USAID Agrobiznis projekat podrške razvoju preduzetništva žena

USAID Agrobiznis projekat pokreće uskoro program podrške razvoju preduzetništva žena u ruralnim krajevima Srbije, sa posebnim akcentom na poboljšanje njihovih poslovnih veština i znanja i pomoći u obezbeđenju finansijskih sredstava za pokretanje sopstvenog agrobiznisa. Program podsticaja preduzetništva žena u Agrobiznisu biće realizovan u nekoliko faza: Sprovođenje besplatnog programa obuke koji će omogućiti učesnicama izradu biznis planova, kao i praktične veštine za razvoj i upravljanje poslovanjem, Pomoć u finalizaciji biznis planova nakon obuke i priprema istih za takmičenje, Konkurisanje za bespovratna finansijska sredstva, USAID Agrobiznis projekat za dobijanje granta u ukupnom pojedinačnom iznosu 15.000,00 dolara. Pomoć u privim mesecima samostalnog poslovanja. Pravo učešća mogu ostvariti žene koje zadovoljavaju sledeće uslove konkursa: da imaju prebivalište na teritoriji opštine Sokobanja, da su nezaposlene, da su već radile i/ili imaju ideju za rad u jednom od sledećih 6 agrobiznis sektora: stočarstvo, mlekarstvo, voćarstvo (jagodarstvo i drvenasto voće), povrtarstvo, kao i uzgoj i prerada pečuraka, lekovitog bilja i šumskih plodova, da imaju odgovarajući posed na kojem bi se delatnost obavljala. Rok za prijavljivanje kandidata je 14.10.2010.godine u kancelariji za LER opštinske uprave opštine Sokobanja. Sve bliže informacije se mogu dobti na sajtu opštine Sokobanja, u zgradi opštine Sokobanja u kancelariji br. 16 ili na telefon 018/830 030 lokal 614. Kontakt osoba Vladimir Rakić.


27.09.2010. VEST – Arhijeriska pohvalnica komunalnom preduzeću

Crkvena Opština Sokobanja juče je dodelila arhijerejsku pohvalnicu Episkopa timočkog gospodina Justina JKP "Napredak" za dugogodišnju saradnju. Direktoru JKP "Napredak" Saši Drljači pohvalnicu je uručio protonamesnik Ilija Čupić. Komunalno preduzeće u proteklom periodu, je masimalno izašlo u susret sokobanjskoj Crkvi tako da su ovu pohvalnicu i zaslužili kaže protonamesnik Ilija Čupić.


27. 09. 2010. VEST: Staze zdravlja i rekreacije oko zgrade Novog zavoda u završnoj fazi

novi zavod soko banjaIzrada "Staze zdravlja i rekreacije" oko zgrade Novog zavoda ulazi u završnu fazu. Reč je o javnom radu, koji je počeo 15. juna, sa rokom završetka 15. oktobra, u okviru koga je, takodje, uradjen ulaz u Bolnicu, a biće postavljena i ograda oko bolničkog prostora. Na izvodjenju radova angažovano je 25 radnika, medju kojima su dva diplomirana inženjera – gradjevine i elektronike i tri gradjevinska tehničara. Zarade zaposlenih i deo sredstava za nabavku materijala finansiraju se preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a ostatak sredstava obezbedjuje Specijalna bolnica "Sokobanja" iz sopstvenih prihoda. Kada je reč o značajnijim investicijama u tekućoj godini, donacijom Ministarstva zdravlja izvršena je zamena stolarije na bolničkim objektima, a Specijalna bolnica "Sokobanja" je sopstvenim sredstvima kupila kombi-vozilo za prevoz dece od objekata u kojima su smeštena do objekata u kojima koriste medicinske usluge lečenja i rehabilitacije.


27.09.2010. V E S T – Krstovdan

SPC i njeni vernici slave Krstovdan, uspomenu na dan kada je carica Jelena, majka cara Konstantina, obilazeći Svetu zemlju, u ruševinama Venerinog hrama pronašla Časni krst na kome je raspet Isus Hristos na Golgoti.Ovaj hrišćanski praznik, koji u pravoslavnom kalendaru slovi i kao Vozviždenje Časnog krsta, slavi se još od prvih godina zvanične hrišćanske propovedi.Ustanovljen je godinu dana posle Prvog vaseljenskog sabora u Nikeji, održanog 326. godine, u vreme cara Konstantina, koji je Milanskim ediktom (313. godine) priznao hrišćanstvo kao zvaničnu veroispovest.Prema predanju, patrijarh Makarije je, posle otkrića carice Jelene, pred okupljenim narodom uzdigao Krst koji je Hristos nosio do Golgote, pa otuda i naziv Vozviždenje u bogoslužbenom kalendaru gde je praznik obeležen crvenim slovom kao zavetni praznik.Narod je kako kaže hrišćansko predanje odgovorio patrijarhu molitvom - Gospode pomiluj, koja se i do danas na isti način peva na pravoslavnim liturgijama.Na Krstovdan se drži strogi post, a mnogi vernici tog dana jedu samo hleb i grožđe.


27.09.2010. VEST – Predstava "Amnezija"

amnezija sb pozoristePredstava "Amnezija" u izvođenju Omladinskog ansambla Amaterskog SB pozorišta prikazana je proteklog petka u sali bioskopa "Moravica". Kako saznajemo u razgovoru sa glumcima predstava je dosta ozbiljnija od prethodnih, a devet glumaca kolikoje bilo angažovano pripremali su je duže od šest meseci. Glumci kažu da su veoma zadovoljni i reakcijom publike. Omladinci SB pozorišta sa ovom predstavom gostovali su u četvrtak u Knjaževcu.


27.09.2010. VEST – Opštinska fudbalska liga

Četvrto kolo kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Napredak(Jošanica) – Palilulac (Šarbanovac) 4:1

Jedinstvo (Mužinac) – Omladinac (Poružnica) 3:2

Bukovik (Vrbovac) – Pobeda (Trubarevac) 1:1

Omladinac (Blendija) – Mladost (Resnik) 4:1

Trebič (Sokobanja) – Rtanj (Vrmdža) 4:2

Slemen (Milušinac) – Ozren 2 4:5 van konkurencije

Posle četvrtog kola prvo mesto na tabeli sa 10 bodova zauzima Omladinac iz Blendije, na drugom mestu nalazi se Trebič sa 9 bodova.Poslednja na tabeli bez bodova je ekipa Omladinac iz Poružnice.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt