U okviru projekta "Kaži svima koji žele da čuju" održan seminar o nasilju - Vesti Soko TV 14.09.2010.godine

U okviru projekta "Kaži svima koji žele da čuju" Odbora za ljudska prava – Majdampek koji finansira Finska ambasada, danas održan seminar na temu: Medicinsko dokumentovanje nasilja nad ženama./ V simpozijum "Reciklažna tehnologija i održivi razvoj" u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, održava se u hotelu "Zdravljak"./ Predstava “ Ona je sada dobro” u izvođenju pozorišta iz Smederevske Palanke biće prikazana sokobanjskoj publici u četvrtak 16. septembra. / Regionalni centar za održivi razvoj i razvoj preduzetništva “Timok” doo Zaječar danas je u Sokobanji organizovao Okrugli sto, u okviru projekta “ Teams on whels” ( Timovi na točkovima).

U okviru projekta "Kaži svima koji žele da čuju" održan seminar o nasilju - Vesti Soko TV 14.09.2010.godine
14 Septembar 2010

14. 09. 2010. VEST: U okviru projekta "Kaži svima koji žele da čuju" održan seminar o nasilju

U okviru projekta "Kaži svima koji žele da čuju" Odbora za ljudska prava – Majdampek koji finansira Finska ambasada, danas održan seminar na temu: Medicinsko dokumentovanje nasilja nad ženama. Učesnici seminara su zdravstveni radnici, medju kojima ima najviše lekara iz: Kladova, Bora, Majdampeka, Negotina i Sokobanje. Predavači su bili Pukovnik dr Ivica Milosavljević, načelnik instituta za sudsku medicinu VMA i dr Nevena Čalovska Hercog, lekar, specijalista, neuropsihijatar, docent Departmana za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije univerziteta "Singidunum", saznajemo od Mionke Nikolić, predsednice Odbora za ljudska prava-Majdampek. Gost današnjeg seminara bio je Prvi sekretar Finske ambasade, Riku Varjovar. "Ovaj projekat se bavi nasiljem u porodici i smatramo da je veoma važno finansirati ovakve projekte, naročito u ovom delu Srbije. Projekat ima dva važna cilja, prvi je edukacija lekara i medicinskog osoblja u vezi nasilja u porodici, a drugi podjednako važan cilj jeste edukacija mladih i studenata u cilju razumevanja nasilja u porodici. Oni bi trebalo da shvate da je nasilje u porodici nešto što se ne sme tolerisati. Inače smatram da je projekat veoma uspešan", kaže Prvi sekretar Finske ambasade, Riku Varjovar.


14. 09. 2010. VEST: V simpozijum "Reciklažna tehnologija i održivi razvoj" u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru

V simpozijum "Reciklažna tehnologija i održivi razvoj" u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, a uz finansijsku podršku Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, održava se u hotelu "Zdravljak". Simpozijum je otvoren u nedelju, 12. septembra i traje tri dana. Ovo je nacionalni naučno stručni skup sa medjunarodnim učešćem, saznajemo od Grozdanke Bogdanović, docenta Tehničkog fakulteta u Boru i predsednice Organizacionog odbora ovogodišnjeg simpozijuma. Pored autora iz Srbije učesnici simpozijuma su i autori iz zamalja iz okruženja. Oni su, kaže Grozdana Bogdanović,prepoznali značaj ovog skupa i počeli da pišu radove i razmenjuju iskustva iz oblasti: upravljanja otpadom po savremenim principima, tehnologije reciklaže sekundarnih sirovina, unapredjenja zaštite životne sredine, obnovivih izvora energije i energetske efikasnosti. Prijavljena su ukupno 82 rada sa 200 koautora. Radovi su obljavljeni u Zborniku, tako da će informacije, kao i zaključci simpozijuma biti dostupni resornim ministarstvima i Opštinama u cilju rešavanja odredjenih ekoloških problema.


14.09.2010. VEST – Predstava “ Ona je sada dobro” u izvođenju pozorišta iz Smederevske Palanke

Predstava “ Ona je sada dobro” u izvođenju pozorišta iz Smederevske Palanke biće prikazana sokobanjskoj publici u četvrtak 16. septembra. Predstava će biti održana u Bioskopu “Moravica” sa početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan.


14.09.2010. VEST -Okrugli sto, u okviru projekta “ Teams on whels” ( Timovi na točkovima)

Regionalni centar za održivi razvoj i razvoj preduzetništva “Timok” doo Zaječar danas je u Sokobanji organizovao Okrugli sto, u okviru projekta “ Teams on whels” ( Timovi na točkovima). Radi se o prekograničnom projektu, odnosno o pregonagričnoj saradnji sa Bugarskom. Opšti cilj projekta je doprinos promociji održivog razvoja pogranične oblasti kroz kreiranje okruženja za razvoj Malih i srednjih preduzeća u cilju podizanja socijalne i ekonomske povezanosti, kaže Boban Konstandinović-savetnik za obuku u Regionalnom centru za održivi razvoj i razvoj preduzetništva “Timok” Zaječar. Realizacija projekta započeta je oktobra 2009 godine i trajaće ukupno 18 meseci.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt