Tribina Unije sindikata prosvetnih radnika - Vesti Tv Sokobanja

Tribina pod nazivom „Spas srpske prosvete“, u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika, biće održana sutra u Aleksincu, saznajemo od predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika S. Š. „Branislav Nušić“, Ane Milićević.

Tribina Unije sindikata prosvetnih radnika  - Vesti Tv Sokobanja
10 Mart 2011

10. 03. 2011. VEST: Tribina Unije sindikata prosvetnih radnika

Tribina pod nazivom „Spas srpske prosvete“, u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika, biće održana sutra u Aleksincu, saznajemo od predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika S. Š. „Branislav Nušić“, Ane Milićević. Prosvetnim radnicima koji su u štrajku obratiće se predstavnici sindikata, a razgovaraće se o trenutnom stanju u prosveti, o štrajku i budućim akcijama sindikata, kaže ona. Oko 50% radnika S. Š. „Branislav Nušić“ i dalje štrajkuje skraćenjem časova na 30min. Mi smo nezadovoljni načinom na koji Ministarstvo rešava naš problem, jer umesto intenziviranja razgovora dobijamo pretnje putem medija da će nam plate biti smanjene, objašnjava Ana Milićević. Ona kaže da nije ispoštovan Zakon jer svako smanjenje zarade se mora doneti pojedinačno rešenjem direktora gde se utvrdjuje tačno koliko je efektivno radio svako od nas. Ja se i dalje nadam dogovoru, u toku su pregovori oko posebnog kolektivnog ugovora, juče se pregovaralo, a 15. marta se razgovori nastavljaju i moguće je da se u svakom trenutku postigne dogovor, rekla nam je u telefonskom razgovoru Ana Miličević.


10. 03. 2011. VEST: Obradović: Plate spram rada

Ministar prosvete Žarko Obradović ponovo je poručio zaposlenima u obrazovanju da će vlada svima u prosveti platiti onoliko koliko su radili. "Onima koji su radili puno radno vreme, a takvih je najviše, platiće se ceo iznos, onima koji su štrajkovali u skladu sa zakonom i radili trideset minuta platiće se efektivan rad. Ali, onima koji su potpuno obustavili rad ti dani neće biti plaćeni", kazao je on. Direktori škola dostavljali su podatke o radu svakodnevno i postoje precizni podaci o ostvarenim časovima efektivnog rada za svakog zaposlenog. Obradović je odbacio tvrdnje nekih pravnika da se smanjenjem plata krši zakon, i optužio sindikate da su već na početku štrajka doneli odluku o totalnoj obustavi rada i da sada napadaju vladu što ne pristaje da isplati istu zaradu "i onima koji su zaključali učionice i onima koji su, više ili manje, držali časove". Sindikati su najavili da će, ukoliko njihovi članovi dobiju umanjen drugi deo februarske zarade, 25. marta organizovati potpunu obustavu rada u školama i protestni skup u Beogradu. Prema današnjim podacima iz Ministarstva prosvete, nastava se odvija redovno u 1.106 škola, a časovi su skraćeni na 30 minuta u 688 skola.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt