Štrajk srednjih škola u Srbij - Vesti Soko TV 28.01.2011.godine

U oko 1.500 od ukupno 1.800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas je počeo generalni štrajk, pošto je Vlada Srbije odbila predloge sindikata da prosvetarima poveća plate, dok će u nekim ustanovama časovi biti skraćeni na 30 minuta.

Štrajk srednjih škola u Srbij - Vesti Soko TV 28.01.2011.godine
28 Januar 2011

28.01.2011. V E S T – Štrajk srednjih škola u Srbij

U oko 1.500 od ukupno 1.800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas je počeo generalni štrajk, pošto je Vlada Srbije odbila predloge sindikata da prosvetarima poveća plate, dok će u nekim ustanovama časovi biti skraćeni na 30 minuta. U školama koje štrajkuju, zaposleni su obavezni da dođu u školu. Učenici, takođe, treba da budu u učionicama, ali nastavnici koji učestvuju u obustavi rada neće držati časove. Potpunu obustavu rada organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije i sindikat "Nezavisnost", dok će članovi Sindikata obrazovanja Srbije držati skraćene časove od 30 minuta, uz najavu da će i oni, tokom sledeće sedmice, potpuno obustaviti rad. Iz Ministarstva prosvete upozoravaju da je generalni štrajk nezakonit i da će prosvetni radnici snositi zakonske posledice, koja, pored ostalog uključuju i prestanak radnog odnosa. Štrajkački odbor, međutim, tvrdi da se u Srbiji krše međunarodne konvencije koje predviđaju pravo na potpunu obustavu rada u školama, kao i da su na terenu prisutni pritisci, pretnje, inspekcije i policija. Sindikati tvrde da će štrajk biti poput onoga iz školske 1996/97. godine, kada se mesecima nije išlo u školu i upozoravaju da su spremni da štrajkuju sve do ispunjenja zahteva.

28.01.2011. VEST – Štrajk u srednjoj školi „Branislav Nušić“

Srednja škola „Branislav Nušić“ kao član Unije sindikata prosvetnih radnika priključila se štrajku prosvetara potpunom obustavom rada, kaže Ana Milićević predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika i dodaje da su potpuno obustavile rad i kolege koje nisu članovi pomenutog sindikata a koje smatraju da su zahtevi prosvetara legitimni. Međutim, jedan broj profesora sokobanjske Srednje škole nije potpuno obustavio rad već se štrajku priključio skraćenjem časova na 30 minuta.....

28. 01. 2011. VEST: ŠTRAJK U O. Š.

Radnici O. Š. "Mitropolit Mihailo", otpočeće strajk u ponedeljak. Odbor sindikalne organizacije ove škole je na sednici održanoj 26. januara doneo odluku da se od ponedeljka, 31. januara radnici O. Š."Mitropolit Mihailo" priključe štrajku prosvetnih radnika. Biće ispoštovan minimum procesa rada, odnosno časovi će biti skračeni na 30 minuta, saznajemo od predsednice Odbora sindikalne organizacije O. Š. "Mitropolit Mihailo, Gordane Ilić. Očekujemo da će bar deo naših zahteva biti ispoštovan i da će se štrajk brzo okončati, rekla nam je ona u telefonskom razgovoru.

28.01.2011. VEST – EDB

Domaćinstva i privredni subjekti Elektrodistribuciji Sokobanja duguju oko 140 miliona dinara, saznajemo od direktora Elektrodistribucije Siniše Petrovića. Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila, podelu obračuna i opomena za utrošenu električnu energiju sa stanjem dugovanja do 31.12.2010. iz svih kategorija potrošnje. Obaveza kupaca je da dospela dugovanja po ovom obračunu i opomeni izmire odmah. Kod kupaca koji svoja dugovanja ne izmire u predviđenom roku Elektrodistribucija Sokobanja sprovodi mere masovnih utuženja i prinudne naplate obustavom isporuke električne energije, isključenjem sa električne mreže, radnim danima i subotom.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt