Štrajk prosvetara Vesti Soko TV 24.01.2011.godine

Nakon neuspeha pregovora u petak, pojedini sindikati prosvete već danas počinju sa štrajkom.Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost počinje štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, a prema najavi čelnika tog sindikata, štrajkovaće se u oko 350 škola u Srbiji.

Štrajk prosvetara Vesti Soko TV 24.01.2011.godine
24 Januar 2011

24. 01. 2011. VEST: ŠTRAJK PROSVETARA

Nakon neuspeha pregovora u petak, pojedini sindikati prosvete već danas počinju sa štrajkom.Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počinje štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, a prema najavi čelnika tog sindikata, štrajkovaće se u oko 350 škola u Srbiji. Predsednik granskog sindikata "Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je da će se ta sindikalna organizacija, ako u tekućim pregovorima sa Vladom ne dođe do dogovora, pridružiti potpunoj obustavi rada koju ostali prosvetni sindikati najavljuju od petka. Sva četiri reprezentativna sindikata nastavljaju pregovore sa Vladom o isplati otpremnina i jubilarnih nagrada, kao i o najvažnijem pitanju povećanja zarada zaposlenih u prosveti. Kako saznajemo od direktorke O. Š. „Mitropolit Mihailo“, radnici sokobanjske osnovne škole nisu u štrajku. U S. Š. „Branislav Nušić“, Unija sindikata prosvetnih radnika, najavila je štrajk obustavom rada od petka, 28. januara, ukoliko ne dodje do dogovora sa Vladom u pregovorima tokom nedelje, saznajemo od direktorke sokobanjske Srednje škole, Dragane Trifunović.

24. 01. 2011. VEST: RAČUNARI U SREDNJOJ ŠKOLI

Sredinom februara, S. Š. "Branislav Nušić" dobiće računare i ostalu tehničku opremu od Evropske unije u okviru projekta: Modernizacija sistema srednjeg stručnog obrazovanja. Ovo je druga donacija u vidu računara u toku ove školske godine, saznajemo od direktorke S. Š. "Branislav Nušić", Dragane Trifunović. U oktobru prošle godine škola je dobila donaciju iz Švajcarske u vidu 12 računara, a od Evropske unije dobiće 18 računara, jedan server, 2 lap topa, 2 video bima, jedan veliki foto-kopir aparat i nekoliko štampača, kaže Dragana Trifiunović i dodaje da će ova pomoć mnogo značiti školi. Planiramo da ovim opremimo najmanje 3 kabineta, tako da će naši učenici imati mogućnost da rade na najsavremenijim računarima, rekla je ona.

24. 01. 2011. OBAVEŠTENJE, KOMUNALNO

JKP „Napredak“ obaveštava svoje korisnike da se zbog kvara na kamionu za izvoz kućnog smeća, danas i sutra kućno smeće neće izvoziti. Korisnici će naknadno biti obavećteni o rasporedu za iznošenje.

24. 01. 2011. VEST: VOZAČKE DOZVOLE

Primena Pravilnika o vozačkim dozvolama počela je 14. januara. Jedana od važnih promena je ta da osobe koje su položile vozački ispit, godinu dana u terminu od 23h do 5h, mogu voziti samo u pratnji lica koje poseduje vozačku dozvolu najmanje 4 godine, kaže vlasnik auto-škole "Rtanj" iz Sokobanje Toplica Miladinović. Ipak prema njegovim rečima došlo je samo do delimičnih promena. Za PSP kategoriju za koju se do sada polagalo sa 14 godina, od sad će se polagati sa 15 godina. Kaže Miladinović. Zatim za C kategoriju neće se polagati ditektno, već će uslov biti položena B kategorija dodaje on. Lica obuku mogu započeti sa 17 godina života, a vozački ispit mogu polagati kada navrše 18 godina. Posle položene B kategorije, lica mogu nastaviti da polažu za C1 kategoriju odmah, kao i za Ce, a tek sa navršene 24 godine moći će da polažu za C kategoriju. Cena obuke je ista, 14 000 dinara i 1,5l goriva po času, a podignute su cene polaganja testa i vožnje koje su iznosile po 2 800dinara, a sada iznose po 3 500dinara, objašnjava Miladinović.

24. 01. 2011. VEST: FUDBAL

Prozivka igrača prvog tima FK „Ozren“, obavljena je u nedelju, 23. januara, na stadionu „Bata Nole“. Prozivci se su odazvala 34 fudbalera medju kojima je bilo i nekoliko kadeta koji stiču pravo igranja za prvi tim, kao i igrača iz timova opštinske lige koji su izrazili želju da se u tekućem prelaznom roku registruju za „Ozren“ i pomognu ekipi da se u prolećnom delu prvenstva Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga izbori za prelazak u viši rang takmičenja. Pored igrača prozivci su prisustvovali predsednik Upravnog odbora kluba, Milija Milenković, članovi Upravnog odbora i Skupštine kluba i predstavnici medija. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika početak priprema prvog tima FK „Ozren“ pomeren je za nedelju 30. januar, u 11h, kada će se obaviti prvi trening.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt