Stiže proleće - Vesti TV Sokobanja

Proleće u našu zemlju stiže u ponedeljak, 21. marta u 00,21 časova, a na dan prolećne ravnodnevnice, obdanica i noć neće biti jednake dužine. Kako je Tanjugu rečeno u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković", za stanovnike na južnoj zemljinoj polulopti u isto vreme počinje jesen.

Stiže proleće - Vesti TV Sokobanja
16 Mart 2011

16.03.2011. VEST – Stiže proleće

Proleće u našu zemlju stiže u ponedeljak, 21. marta u 00,21 časova, a na dan prolećne ravnodnevnice, obdanica i noć neće biti jednake dužine. Kako je Tanjugu rečeno u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković", za stanovnike na južnoj zemljinoj polulopti u isto vreme počinje jesen. Na dan početka proleća sunce u Beogradu izlazi u pet časova i 42 minuta, a zalazi u 17 časova i 50 minuta, što znači da će obdanica trajati 12 časova i osam minuta, a noć 11 časova i 52 minuta."Na dan prolećne ravnodnevnice, obdanica i noć nisu jednake dužine, jer zemlja poseduje atmosferu koja uzdiže Sunce iznad horizonta", navode u srpskom Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt