Srpska Nova godina - Vesti Soko TV 13.01.2011.godine

Pravoslavni vernici koji vreme računaju po starom, julijanskom kalendaru večeras čekaju Novu 2011. godinu. Srpska, Ruska, Jerusalimska pravoslavna crkva, Ruska zagranična crkva, Gruzijska patrijaršija i Sveta Gora Atonska sutra će proslaviti 1. januar - početak nove kalendarske godine

Srpska Nova godina - Vesti Soko TV 13.01.2011.godine
13 Januar 2010

13.01.2010. VEST - Srpska Nova godina

Pravoslavni vernici koji vreme računaju po starom, julijanskom kalendaru večeras čekaju Novu 2011. godinu. Srpska, Ruska, Jerusalimska pravoslavna crkva, Ruska zagranična crkva, Gruzijska patrijaršija i Sveta Gora Atonska sutra će proslaviti 1. januar - početak nove kalendarske godine i još dva velika praznika - Mali Božić i Svetog Vasilija Velikog. Kako je po julijanskom kalendaru sutra 1. januar, Nova godina koja počinje naziva se julijanska ili pravoslavna, a kod nas i srpska.


13. 01. 2011. VEST: OO SPS tradicionalno svečano obeležava početak Nove godine

Opštinski Odbor Socijalističke partije Srbije, tradicionalno u poslednjih nekoliko godina svečano obeležava početak Nove godine, 13. januara, na dan uoči pravoslavne Nove godine. Ove godine, Nova godina je obeležena nešto skromnije u odnosu na prethodne zbog finansijske situacije. U prostorijama stranke održana je radno-svečana sednica i koktel za članove OO. Na radno svečanoj sednici u proširenom sastavu, sa predstavnicima mesnih odbora, donete su odredjene odluke koje proističu iz zaključaka 8. Kongresa stranke, a vezano za izbore u partiji na svim nivoima koji će se održati u roku od 6 meseci od održavanja kongresa. Što se rada OO u prošloj godini tiče, imamo čime da se pohvalimo, kaže predsednik OO SPS-a Zoran Milovanović. Podigli smo rad SPS-a na jedan viši nivo, zahvaljujući našem Glavnom odboru, našem predsedniku, Ivici Daćiću, kao i našim aktivnostima na nivou Opštine, kaže Milovanović i dodaje da cilj SPS-a nije omasovljavanje stranke, već upoznavanje grdjanstva sa novitetima levice.


13.01.2011. V E S T – Opštine zapošljavaju

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da je 121 lokalna samouprava podnela zahtev za sufinansiranje Lokalnih akcionih planova zapošljavanja u 2011. godini, ukupne vrednosti 772 miliona dinara, što će sa dodatnim sredstvima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, obezbediti posao za više od 7.000 građana. Opština Sokobanja opredelila se za finansiranje pripravnika i za te namene izdvojiće 1.530.000 dinara,saznajemo iz Nacionalne službe za zapošljavanje. U saopštenju se dalje ističe da je ovogodišnji odziv zadovoljavajaući, jer je podneto deset puta više zahteva nego prošle godine,. Gotovo jednak broj zahteva podnele su razvijene i nerazvijene opštine, nešto manje od 60, što pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale važnost decentralizacije politike zapošljavanja, čiji je cilj smanjenje regionalnih razlika, i uključile se u rešavanje problema nezaposlenosti na lokalnom nivou.U toku je postupak obrade podnetih zahteva u NSZ na osnovu čijeg predloga će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja doneti odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje. Najviše sredstava lokalne samouprave izdvojile su za subvencije zapošljavanja na novootvorenim radnim mestima, 329 miliona dinara, zatim za sufinansiranje programa pripravnika, 226 miliona dinara, za subvencije za samozapošljavanje 192 miliona dinara, kao i za programe obuka nezaposlenih lica 25 miliona dinara.


13.01.2011. V E S T – Legalizacija

Cena legalizacije zavisiće od opštine i zone u kojoj je objekat građen. Zbog toga će raspon cena biti izuzetno velik, pa će se, na primer, na široj teritoriji Beograda kretati od deset do 4.000 dinara mesečno, tokom dvadeset godina. Najavljenim izmenama zakona, vlasnici bi bespravno sagrađane objekate mogli da legalizuju uz popust i do 99 odsto. Pravo na maksimalni popust, imali bi samo oni koji po članu domaćinstva imaju do 25 kvadrata. Za dodatnih 100 kvadrata predložen je popust od 60 odsto, dok bi se za ostale plaćala puna cena. Uslov je da vlasnik objekta nema drugu nekretninu u svojini.Koliko će se plaćati legalizacija zavisi od opštine i zone u kojoj je objekat građen. "Imali smo period kada su stanovi zbog krize otkupljivani po simboličnoj ceni. I sada je kriza i treba ljudima koji su rešavali svoja egzistencijalna pitanja omogućiti isto tako simbolične naknade", rekao je Goran Rodić iz Privredne komore Srbije. Iako legalizacija mnoge zanima, jer se procenjuje da u Srbiji ima između 600 i 800 hiljada nelegalno izgrađenih objekata, u resornom ministarstvu kažu da će više podataka o predloženim izmenama saopštiti javnosti tek kada sa lokalnim samoupravama postignu konačan dogovor.


13.01.2011. V E S T – SNS predao potpise

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić predao je danas u Skupštini Srbije 304.580 potpisa građana za promenu Ustava Srbije. U predlozima SNS prelsaže se smanjenje broja poslanika sa 250 na 125, broj ministara između 12 i 15 i ukidanje funkcije državnih sekretara. Nikolić je novinarima, posle predaje potpisa, rekao da naprednjaci zahtevaju vanrednu sednicu Skupštine na kojoj će biti raspravljano o njihovom zahtevu, a da, ukoliko im vlast ne izađe u susret, to znači da ne žele da menjaju Srbiju. Prema njegovim rečima, ima i drugih poglavlja u Ustavu Srbije koji "nisu u redu" i naprednjaci su spremni da razgovarju o povećanju transfera lokalnim samoupravama, ali ne i o promeni preambule i izmenama Ustava zarad koncepta regionalizacije koju je predložio G17 plus. Nikolić je dodao da očekuje podršku svih stranka kojima je u insteresu da se u Srbiji živi bolje i najavio da će sa D S S uskoro imati "najozbiljnije razgovore o tome kako da zajednički izdejstvuju promene".


13. 01. 2011. VEST: FK "OZREN"

Na sednici Upravnog odbora FK "Ozren", održanoj 12. januara ove godine, doneta je odluka da pripreme prvog tima za prolećni deo prvenstve Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječerskog okruga počnu u nedelju, 23. januara. Šef stručnog štaba i trener prvog tima, Milovan Filipović zakazao je prozivku igrača prvog tima za nedelju, 23. januar, na stadionu "Bata Nole", na Podini sa početkom u 11h. Prozivci treba da se odazovu pored igrača prvog tima i kadeti koji su navršili ili do kraja marta ove godine navršavaju 16 godina života i stiču pravo da igraju za prvi tim.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt