Specijalna bolnica Sokobanja u emisiji „Puls Života“ na SOS kanalu - Vesti Soko TV 12.11.2010.godine

Specijalna bolnica Sokobanja, kao jedina zdravstvena ustanova u Srbiji za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih oboljenja, i Sokobanja, kao destinacija čiji prirodni potencijali imaju izuzetan zdravstveni efekat upravo u toj oblasti, svojevrsno su juče promovisane u emisiji „Puls Života“, koja je uživo emitovana iz studija Televizije SOS Kanal./ Najčešće alergijske reakcije u proteklom periodu bile su na polen. Obzirom da je polenizacija počela krajem februara, početkom marta, a završena je krajem oktobra, početkom novembra, mogu da odahnu svi oni koji imaju probleme sa ovim alergentom, kaže mr Mirjana Živanović, pedijatar, alergolog i klinički imunolog Specijalne bolnice "Sokobanja".

Specijalna bolnica Sokobanja u emisiji „Puls Života“ na SOS kanalu - Vesti Soko TV 12.11.2010.godine
12 Novembar 2010

12.11.2010. V E S T – Specijalna bolnica Sokobanja u emisiji „Puls Života“ na SOS kanalu

Specijalna bolnica Sokobanja, kao jedina zdravstvena ustanova u Srbiji za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih oboljenja, i Sokobanja, kao destinacija čiji prirodni potencijali imaju izuzetan zdravstveni efekat upravo u toj oblasti, svojevrsno su juče promovisane u emisiji „Puls Života“, koja je uživo emitovana iz studija Televizije SOS Kanal. O Specijalnoj bolnici i Sokobanji, u telefonskom uključenju govorio je prim. Dr Siniša Đorđević, specijalista interne medicine, pomoćnik direktora Specijalne bolnice, a u razgovoru su učestvovali gosti u studiju – stručnjaci u oblasti pulmologije. Emisija je bila posvećena početku primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kao i hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća, kao bolesti za koju je najvažniji faktor rizika pušenje duvana. Specijalna bolnica je istaknuta kao referentna ustanova za ovu patologiju, u kojoj je organizovana i Škola odvikavanja od pušenja, a zabrana pušenja duvana na snazi je više od deset godina, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


12. 11. 2010. VEST: ALERGIJA NA GRINJE

Najčešće alergijske reakcije u proteklom periodu bile su na polen. Obzirom da je polenizacija počela krajem februara, početkom marta, a završena je krajem oktobra, početkom novembra, mogu da odahnu svi oni koji imaju probleme sa ovim alergentom, kaže mr Mirjana Živanović, pedijatar, alergolog i klinički imunolog Specijalne bolnice "Sokobanja". U ovom periodu počinju alergijske reakcije na grinje. Tegobe su izraženije u zatvorenom prostoru, a simptomi su: uporan kašalj, kijanje, naročito izraženo jutarnje kijanje, naglo kašljanje i kijanje po ulasku u prostoriju, kaže dr Mirjana Živanović. Ona savetuje da se što češće vetre prostorije i menja posteljina, savetuju se i antialergijski ili oligoalergijski jastuci i posteljine, a prostorije bi trebalo da imaju što manje stvari, bar one u kojima ima dece, dok se čistoća podrazumeva, ali prašine nažalost uvek ima.


12.11.2010. VEST – Saveza učeničkih zadruga Srbije

Instruktivni seminar za direktore škola, pedagoške rukovodioce i mentore učeničkih zadruga, u organizaciji Saveza učeničkih zadruga Srbije, održava se danas i sutra u hotelu “Zdravljak”. Seminar je svečano otvorio predsednik opštine Dimitrije Lukić. Skupu prisustvuje 50-ak učesnika, među njima i predstavnici sokobanjske Osnovne škole. Glavni cilj seminara je edukacija kadrova koji se u školama bave učeničkim zadrugama. Ovo je stručno usavršavanje zadrugarskog kadra u cilju stvaranja timova za edukaciju i medijatora koji na području cele Srbije rade na propagiranju učeničkih zadruga, kaže predsednik Saveza učeničkih zadruga Srbije Dragoljub Zlatanović . Pored predavanja, za sve učesnike biće organizovane radionice.


12.11.2010. V E S T – FK „Ozren“, okružna liga

U jedanaestom, poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Okružne lige Fudbalskog saveza zaječarskog okruga fudbaleri „Ozrena“ sastaju se u Sokobanji sa ekipom FK „BSK“ iz Bogovine. Utakmica se igra sutra na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 13 časova.

Pioniri FK „Ozren“

Pioniri FK „Ozren“ u okviru devetog kola Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga ugostiće svoje vršnjake iz FK „Rtanj“ iz Boljevca. Utakmica se igra sutra na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 10 časova. Mlađi pioniri „Ozrena“ su slobodni.

II tim FK „Ozren“

Drugi tim FK „Ozren“ u okviru jedanaestog kola Opštinske lige sastaje se u nedelju sa ekipom FK „Palilulac“ iz Šarbanovca. I ova utakmica će biti odigrana na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 11 časova.

OK „Ozren“

U prošlom kolu seniorska selekcija odbojkašog kluba ‚‚Ozren‚‚ zabeležila je prvu pobedu u drugom kolu jesenjeg dela prvenstva. Odbojkaši su bili bolji od ekipe OK ‚‚Midžor‚‚ iz Kalne kod Knjaževca ostvarivši pobedu rezultatom 3:1 po setovima 25:9, 22:25, 25:18 i 25:15. Seniorska selekcija odbojkaškog kluba „Ozren“ sutra dočekuje ekipu odbojkaškog kluba „ Hajduk Veljko“ iz Negotina. Utakmica će se odigrati u sportskoj sali Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“sa početkom u 12:30 h. Odbojkaški klub poziva sve ljubitelje odbojke da dodju i da podrže Sokobanjske odbojkaše.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt