Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011 - Vesti TV Sokobanja

Stručni skup Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011, biće održan od 04. do 06. novembra, u Hotelu Moravica u Sokobanji, a okupiće eminentne stručnjake, sa vrlo aktuelnim temama

Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011 - Vesti TV Sokobanja
25 Oktobar 2011

25.10.2011. VEST – Simpozijum SB

Stručni skup "Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011", biće održan od 04. do 06. novembra, u Hotelu "Moravica" u Sokobanji, a okupiće eminentne stručnjake, sa vrlo aktuelnim temama. Prema dosadašnjem interesovanju očekuje se i veliki odziv lekara, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva. Prvog dana - u petak 04.novembra - Programom je predvidjen Kurs "Novine u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji". U subotu 05.novembra biće održana dva kursa: "Aktuelnosti u respiratornoj medicini i rehabilitaciji" i "Akutna stanja u kardiologiji". Treći dan ovog stručnog okupljanja rezervisan je za sastanak Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva i temu "Aktuelnosti u hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća". Organizator stručnog skupa je Specijalna bolnica "Sokobanja" a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.


27.10.2011. VEST – Digitalni bronhoskop

U okviru Stručnog skupa “Sokobanjski dani interne medicine” biće otvoreno odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku čime se zaokružuje kompletna neinvanzivna i invanzivna dijagnostika plućnih oboljenja u SB “Sokobanja”. Ovo Odeljenje je što se tiče prostora, aparata i uređaja kao i kadrova opremljeno i radi po najsavremenijim evropskim preporukama i ispunjava sve postavljene standarde a sve u cilju brze dijagnostike i što boljeg komfora i bezbednosti pacijenata. Pored opremanja ovog odeljenja, opremljen je i renoviran rentgen kabinet gde se izvode neke od invanzivnih dijagnostičkih i terapijskih procedura.


27.10.2011. VEST – Javni radovi

Svečanost povodom uspešnog sprovodjenja javnog rada na uredjenju dvorišnog prostora i spoljašnosti pojedinih objekata Specijalne bolnice”Sokobanja” biće održana sutra. Završetak javnog rada svečano će proglasiti direktorka SB "Sokobanja" Ljiljana Isaković i direktor NSZ Dejan Jovanović. Programom posete predviđen je i obilazak Dvorišta "Novog zavoda", "Staza zdravlja", Vile "Dalmacija, Kupatila "Banjica" i Kupatila "Park". Da podsetimo, na realizaciji ovog projekta radila su 22 radnika, od kojih jedan sa visokom stručnom spremom. Nacionalna služba za zapošljavanje finansirala je zarade radnika, deo materijala i alata, kao i zaštitnu opremu, u ukupnoj vrednosti od 3.700.000 dinara. Ostatak opreme, potreban materijal i ostale troškove Specijalna bolnica "Sokobanja" finansirala je iz sopstvenih sredstava, stoji u dopisu upućenom našoj redakciji.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt