SOKOBANJA-Ulov za pamćenje

Ribolovci Vule Živković, iz Sokobanje i Radovan Mijalković, iz Niša, pamtiće 5. oktobar, 2008.godine i dugo će sa prijateljima i rodbinom prepričavati događaj iz tog dana. Naime, uvece, oko 21 sat, pomenutog dana, dvojici upornih ribolovaca čekanje se posrećilo, jer je na njihov štap zagrizla ala od soma!

SOKOBANJA-Ulov za pamćenje
6 Oktobar 2008

Ribolovci Vule Živkovic, iz Sokobanje i Radovan Mijalkovic, iz Niša, pamtiće 5. oktobar, 2008.godine i dugo ce sa prijateljima i rodbinom prepričavati dogadaj iz tog dana. Naime, uveče, oko 21 sat, pomenutog dana, dvojici upornih ribolovaca čekanje se posrećilo, jer je na njihov štap "zagrizla" ala od soma! Borba je trajala 35-40 minuta i kako priča Radovan, zamalo ga som nije odvukao u jezero. Ostali su tragovi njegovih stopala na pesku i šljunku na obali Bovanskog jezera. Ali zato je tu bio Vule, da pomogne, a Radovan ističe da je od Vuleta koristio njegovu mašinicu, "Šimano 4500" i upredenu strunu, promera 0,24 mm. Štap je dvodelni marke "Šekspir", dužine 2,70 m. Kao mamac upotrebljena je žaba i ona je često na jelovniku somova. Nakon borbe od 40 minuta, kada su nasukali soma na obalu Bovanskog jezera u ataru Trubarevca, ribolovci su videli grdosiju, mužjaka, od tacno 2,5 metara dužine i 81,5 kg težine i ulov je zajednički.

Radovan Mijalković kaže da je pre nešto više od mesec dana na istom mestu izvadio soma od 56 kg, a prošle godine je imao bliske susrete sa somovima dužim od tri metra, ali nije uspeo da ih izvadi, jer nije imao pomoć. Majstori, svaka cast!

Bovansko jezero je bogato ribom, a krupnih primeraka somova ima podosta, samo treba biti strpljiv, imati malo sreće i naravno pomoćnika.

Ribolovci, vidimo se na Bovanskom jezeru! BISTRO!

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt