SOKOBANJA - Trofeji na pomolu

U lovackom udruženju "Soko" u Sokobanji,l koje broji 260 clanova, jesenja lovna sezona pocela je 26.oktobra lovom na fazana. Pošto je proletos nabavljeno preko 1000 fazanskih piladi, sada je bila prilika da se lovci, koji vole letecu divljac, zadovolje svoju strast.

SOKOBANJA - Trofeji na pomolu
27 Novembar 2008

U lovackom udruženju "Soko" u Sokobanji,l koje broji 260 clanova, jesenja lovna sezona pocela je 26.oktobra lovom na fazana. Pošto je proletos nabavljeno preko 1000 fazanskih piladi, sada je bila prilika da se lovci, koji vole letecu divljac, zadovolje svoju strast. Za dve nedelje odstreljeno je 120 fazana. Zec se na terenima ovog lovackog udruženja lovio dva dana 9. i 16.novembra. Ukupno je odstreljeno 140 zeceva, nešto više nego prošle godine, što je ohrabrujuca vest za sve ljubitelje lova na ovu divljac. Sada su se sokobanjski lovci skoncentrisali na lov divlje svinje, jer je ova divljac sve brojnija. Planom je predviden odstrel 70 primeraka divlje svinje. S obzirom na brojnost ove divljaci i iskustvo iz protekle lovne sezone, plan odstrela ce sigurno biti ispunjen.

Pojedine grupe lovaca su izgradile ceke i postavile mrciništa za lov vuka. Ovaj predator je sve brojniji na teritoriji opštine Sokobanja a lane su odstreljena tri vuka, pa se može ocekivati da ce se najuporniji lovci okititi trofejem.

autor:

Momcilo Simic

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt