SOKOBANJA-PRIZNANJA DAVAOCIMA KRVI

Crveni krst Sokobanje, je pred novogodišnje i božićne praznike, u cilju darivanja i poštovanja, nagradio dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije opštine Sokobanja, a kojih, možemo da se pohvalimo, ima podosta. Zahvalnice, značke, srebrne i zlatne medalje, Crvenog krsta Srbije

SOKOBANJA-PRIZNANJA DAVAOCIMA KRVI
23 Decembar 2008

Crveni krst Sokobanje, je pred novogodišnje i božićne praznike, u cilju darivanja i poštovanja, nagradio dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije opštine Sokobanja, a kojih, možemo da se pohvalimo, ima podosta. Zahvalnice, značke, srebrne i zlatne medalje, Crvenog krsta Srbije, dobilo je 78 dobrovoljnih davalaca krvi sa teritorije opštine Sokobanja i to: za pet davanja - 25 davalaca; za deset davanja - 13; za dvadeset davanja - 14; za trideset pet - 10 i za pedeset puta davanja krvi - 5 davalaca. Zahvalnice je dobilo i jedanaestoro punoletnih srednjoškolaca, koji su ove godine prvi put dali dragocenu tečnost za spasenje nečijeg života.

Aktivisti Crvenog krsta Sokobanje, Nebojša Aleksić, predsednik, Milica Milenković, Ivana Vasiljević i volonter Bistrica Stanojević, potrudili su se da ovu malu, ali vrednu svečanost, ova humanitarna organizacija obeleži kako priliči, skupa sa dobrovoljnim davaocima krvi.

Pozdravivši sve prisutne u sali, Milica Milenković je sa zadovoljstvom predstavila goste, predsednika opštine Sokobanja, Dimitrija Lukića i Željka Kovačevića, iz Zaječara, predstavnika Instituta za transfuziju krvi Srbije, za borski i zaječarski okrug.

- Zahvaljujem se od srca svim dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije opštine Sokobanja, na vašem humanom zadatku u proteklom periodu, jer smo dvaput zaredom dokazali da smo najhumanija opština u Srbiji, osvojivši priznanje "Šampion solidarnosti" za 2008. godinu, - rekao je Nebojša Aleksić, predsednik Crvenog krsta Sokobanje.

Predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, koji je i dobrovoljni davalac krvi i danas, u petak, 26. decembra, 2008. godine dobio značku i zahvalnicu za dvadeset davanja krvi, u kratkom obraćanju je kazao:

- U ime SO Sokobanja i u lično ime, zahvaljujem se davaocima krvi na pokazanom najvišem stepenu humanosti i doprinosu da i ove godine Sokobanja bude šampion solidarnosti i dobije besplatnu promociju u medijima u Srbiji. Želim svima vama mnogo uspeha u nastupajućoj, Novoj godini, sreće, zdravlja i kondicije, kako bi i naredne godine bili u vrhu na lestvici solidarnosti među dobrovoljnim davaocima krvi u Srbiji.

Predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije, Željko Kovačević, je takođe uputio reči zahvalnosti sokobanjskim davaocima krvi, u ime instituta, u svoje ime i u ime bolesnih, povređenih i unesrećenih, kojima su oni svojom humanošću spasili i produžili život, ili doprineli ozdravljenju. Svima je poželeo dug život sa nadom da će se ovakva i slična druženja nastaviti i sledeće godine.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, takmičarskog karaktera, sprovodi se u letnjim mesecima i mnogi gradovi prigovaraju da Sokobanja "koristi" usluge gostiju, dobrovoljnih davalaca krvi i tako pobeđuje. Međutim, to nije tačno, naglasio je Željko Kovačević, jer po svim pokazateljima iz evidencija, gosti u Sokobanji učestvuju sa 5 do 7% davalaca krvi, a titulu šampiona obezbeđuju meštani.

Dobitnik Zlatne medalje, za pedeset davanja krvi, Saša Radisavljević, kaže da će i dalje nastaviti sa dobrovoljnim davanjem ove tečnosti, a istog stava su i dve dame, Mileva Milenković i Živana Trifunović, obe su dale krv trideset pet puta i dobile srebrne medalje, koje naglašavaju da će nastaviti akciju sve dok ih služi zdravlje.

Zlatne i srebrne medalje i zahvalnice dobitnicima, uručila je Ivana Zanfirović, iz Sokobanje, najbolja karatistkinja Evrope i više puta osvajač priznanja najboljeg sportiste Sokobanje.

Svim dobrovoljnim davaocima krvi opštine Sokobanja, želimo srećnu Novu godinu, a zdravlja ponajviše i na prvom mestu i da se čili i zdravi vidimo u prvoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u 2009. godini, u Sokobanji!

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt