SOKOBANJA-LEDENI DOČEK

Na trgu, kod Miloševog konaka, u Sokobanji, uz pesme Baneta Mojićevića i trubački orkestar Dejana Lazarevića, na minus 10 stepeni, oko 1000 meštana i gostiju ispratilo je staru, kalendarsku godinu i dočekalo Novu. Od početka zabave, od 21 sat, na trgu je bilo prisutno između 200 do 300 osoba, koji su uz grejanu rakiju i čajeve...

SOKOBANJA-LEDENI DOČEK
1 Januar 2009

Na trgu, kod Miloševog konaka, u Sokobanji, uz pesme Baneta Mojićevića i trubački orkestar Dejana Lazarevića, na minus 10 stepeni, oko 1000 meštana i gostiju ispratilo je staru, kalendarsku godinu i dočekalo Novu. Od početka zabave, od 21 sat, na trgu je bilo prisutno između 200 do 300 osoba, koji su uz grejanu rakiju i čajeve "Adonisa" pokušavali da se zagreju i izdrže do ponoći. Mnogima je to uspelo, ali nije i Banetu Mojićeviću, koji se uz izvinjenje, zbog hladnoće, oko 22 sata povukao sa bine i otišao u toplije krajeve, odnosno, prostorije. Trubači su zato izvukli, da kažemo, deblji kraj, jer su bez prekida svirali više od dva sata i "primorali" prisutne da zaigraju i kola, ne bi li se zagrejali, jer rakija i čajevi nisu bili dovoljni.

Pola sata pred ponoć na trgu se okupilo oko 1000 građana, koji su u tačno zakazano vreme, u 24,00 razmenili čestitke sa rođacima i prijateljima, poželevši jedni drugima sve najbolje u 2009. godini. Da li će nam se želje ostvariti, ne znamo, ali... Važno je da smo svi bili veseli, a brige i ekonomsku krizu ionako već godinama nosimo na grbačama. I političare, naravno!

Veselo je bilo i u klubu penzionera Sokobanje i mnogo toplije nego na trgu, u kojem su naši vremešni žitelji organizovali zajednički doček Nove godine, uz iće i piće i nezaobilaznu muziku, bez koje nema veselja.

Januar, iako ima 31 dan, važi za najduži mesec u godini, kada su primanja u pitanju, plate i penzije, jer se kućni budžeti isprazne za provod u najluđoj noći, a slede Božić, Pravoslavna Nova godina i mnoge Krsne slave. Snalaženje na razne načine nam jenjava, to je nekada bilo i sada su nam proslave i slavlja sve siromašnija, prilagođena plitkom džepu prosečnog građanina. Ipak se veselimo, to nam je u krvi. Dve-tri mučenice i jedan harmonikaš su dovoljni da napravimo feštu do zore, a o problemima ćemo sutra! Sutra je uvek - novi dan.

SREĆNA NOVA GODINA!

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt