Sokobanja-Hajka na vuka 2010

Sokobanja:: I ove kao i predhodne godine Lovačko udruženje SOKO u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije, na planini Rtanj organizuje tradicionalnu hajku na predatore (vuka , lisicu, divlju mačku), sa već poznatim nazivom „VUKU U GOSTE“ .

Sokobanja-Hajka na vuka 2010
18 Februar 2009

I ove kao i predhodne godine Lovačko udruženje SOKO u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije, na planini Rtanj organizuje tradicionalnu hajku na predatore (vuka , lisicu, divlju mačku), sa već poznatim nazivom „VUKU U GOSTE“ .

Naime u subotu 28. februara, lovci će se takmičiti u gadjanju glinenih golubova i nepokretne mete vuka.

A u nedelju 1. marta, nakon prijave i dobijanja rasporeda u 9 časova počeće hajka na vuka.

Na prošlogodišnjoj hajci koja je bila na zavidnom nivou učestvovalo je preko pet stotina lovaca. Ovakav odziv se očekuje i ove godine, s obzirom da su se organizatori potrudili da za ova dva dana isplaniraju izuzetno bogat i interesantan takmičarski program.

Proglašenje naj uspešnijih lovaca, uz dodelu priznanja i organizovan ručak, predvidjeno je u selu Mužincu u 14 časova.

autor:

Perica Obradović

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt