Slika na poklon rodnom gradu - Vesti Soko TV 11.11.2010.godine

Vojislav Stojanović, sokobanjski slikar, svoju sluku "Vašar u Sokobanji" poklonio je rodnom gradu. Slika je postavljena u sali skupštine opštine Sokobnja./ Opština Sokobanja i Fond za solidarnu stambenu izgradnju opštine Sokobanja, u okviru pripreme za realizaciju projekta izgradnje stanova za socijalno stanovanje, preliminarno pozivaju zainteresovana domaćinstva sa nižim primanjima i nerešenim stambenim potrebama da se prijave Fondu za solidarnu stambenu izgradnju opštine Sokobanja/ Instruktivni seminar za direktore škola, pedagoške rukovodioce i mentore učeničkih zadruga, u organizaciji Saveza učeničkih zadruga Srbije, počinje sutra u hotelu “Zdravljak”/ Evropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održace se u Nemačkoj, u Koblincu, 27. i 28. novembra. Učešće će uzeti Ivana Zanfirović

Slika na poklon rodnom gradu - Vesti Soko TV 11.11.2010.godine
11 Novembar 2010

11. 11. 2010. VEST: Slika na poklon rodnom gradu

zuca i mickoVojislav Stojanović, sokobanjski slikar, svoju sluku "Vašar u Sokobanji" poklonio je rodnom gradu. Slika je postavljena u sali skupštine opštine Sokobnja. Ovim povodom sinoc je u maloj sali održan prijem koji je okupio prijatelje slikara i poštovaoce autorovog rada. Naš cenjeni sugradjanin, Vojislav Stojanović nas je okupio jednim lepim i za naše prilike nažalost nesvakidašnjim povodom-nezaborav koji je sebi obezbedio kao profesor mnogim dobrim generacijama sokobanjske škole i kao junak sokobanjskog boemskog života rešio je da zaokruži jednim izuzetnim umetničkim delom koje poklanja opštini Sokobanja, rekao je sinoć predsednik opštine, Dimitrije Lukić. Slika kao koncepcija kao dokument, vremensko je iskustvo nastalo kroz bezbroj crteža. Ona prikazuje vreme mog detinjstva i čitavih generacija, vreme izmedju dva rata, objašnjava autor.


11. 11. 2010. VEST: Pripreme za realizaciju projekta izgradnje stanova za socijalno stanovanje

Opština Sokobanja i Fond za solidarnu stambenu izgradnju opštine Sokobanja, u okviru pripreme za realizaciju projekta izgradnje stanova za socijalno stanovanje, preliminarno pozivaju zainteresovana domaćinstva sa nižim primanjima i nerešenim stambenim potrebama da se prijave Fondu za solidarnu stambenu izgradnju opštine Sokobanja, čime će se sagledati potrebe i mogućnosti. Opština Sokobanja će konkurisati za dugoročna kreditna sredstva kod Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja radi izgradnje stanova za izdavanje pod zakup u svojini opštine i za prodaju pod neprofitnim uslovima. Ukoliko Sokobanji bude odobren zahtev za kreditiranjem izgradnje stanova, biće detaljno propisani uslovi konkursa i pozvani svi oni koji su se prijavili i ispunjavaju uslove da podnesu zahtev i potrebna dokumenta. Zainteresovani prijavu mogu popuniti i dostaviti još sutra do 10h Fondu za solidarnu stambenu izgradnju opštine Sokobanja u ulici Vojvode Mišića br. 10 u prosrorijama Sindikata.


11.11.2010. VEST – Savez učeničkih zadruga Srbije

Instruktivni seminar za direktore škola, pedagoške rukovodioce i mentore učeničkih zadruga, u organizaciji Saveza učeničkih zadruga Srbije, počinje sutra u hotelu “Zdravljak”, i trajaće do nedelje 14. novembra. Očekuje se oko 50 učesnika iz svih krajeva Srbije. Teme seminara biće: Uloga, značaj i funkcionisanje učeničke zadruge, organizacija i sadržaji rada, materijalno i finansijsko poslovanje, organska proizvodnja, zaštita životne sredine i gajenje lekovitog bilja. Seminar ima veoma dugu tradiciju i održava se svake druge godine.


11. 11. 2010. VEST: Karate

karateEvropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održace se u Nemačkoj, u Koblincu, 27. i 28. novembra. Učešće će uzeti Ivana Zanfirović, karatistkinja KK "Ozren-Sokotop", srpska reprezentativka. Reprezentacija, a i Ivana Zanfirović, imali su i ranije odlične rezultate na ovom prvenstvu. I ove godine očekujemo uspeh, kaže Ivana Zanfirović.

PRVENSTVO SRBIJE

Mlada ekipa karate kluba "Ozren Sokotop" priprema se za Prvenstvo Srbije. Dve kvalifikacije za prvenstvo održane su u Despotovcu i Trsteniku, gde je ekipa postigla odlične retultate, saznajemo od trenera kluba, Tanje Ivić.Na kvalifikacijima su učestvovali skoro svi naši takmčari i po rezultatima svi su se kvalifikovali za prvenstvo, koje će se održati 04. decembra u Kragujevcu, kaže trener kluba, Tanja Ivić.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt