SLADOLED POLJUBAC LETA!

Sladoledi s ukusom vanile su najprodavaniji. - Najviše sladoleda se pojede tokom jula i avgusta. - Ukoliko često jedete sladoled, zaista ćete biti srećni! Naučnici tvrde da jedna kašika sladoleda podstiče centar u mozgu koji stvara osećaj zadovoljstva koji se javlja i kad slušate omiljenu muziku.

SLADOLED POLJUBAC LETA!
20 Jun 2010

Ližite i budite strećni!

- Sladoledi s ukusom vanile su najprodavaniji.

- Najviše sladoleda se pojede tokom jula i avgusta.

- Ukoliko često jedete sladoled, zaista ćete biti srećni! Naučnici tvrde da jedna kašika sladoleda podstiče centar u mozgu koji stvara osećaj zadovoljstva koji se javlja i kad slušate omiljenu muziku.

- Prema nekim istraživanjima, izbor ukusa sladoleda može da nam kaže više o vašem karakteru:

* Čokolada: živahni ste, omiljeni u društvu i skloni simpatičnom dramatizovanju stvari.

* Jagoda: okruženi ste s mnogo vernih prijatelja koji se oslanjaju na Vas kad im je potrebno rešenje dilema. Zahtevni ste, pomalo stidljivi i rezervisani.

* Vanila: Vi ste ekstrovertna osoba, impulsivna i volite zabavu. Vanila nikad ne kaže “ne”. Vaš pogled na život je romantičan i optimistačan.

- Svaki građanin Srbije u proseku pojede 50 % više sladoleda od stanovnika zemalja u okruženju.

- Legenda kaže da je još rimski imperator Neron slao svoje robove na planine da sakupljaju sneg i led koji su mešali s voćem i pravili mešavinu sličnu današnjem sladoledu.

- Među najneobičnijim ukusima sladoleda, našli su se ukusi poput: belog luka, avokada, bundeve, pasulja...

- Prvi zabeleženi podaci o postojanju sladoleda datiraju iz vremena kineske dinastije Tang (618-97. naše ere ). Kralj Šang je imao 94 poslastičara koji su pravili ledene deserte od mleka bufala, brašna i kamfora.

- Elvis Prisli je obožavao sladoled. Njegove omiljene poslastice su bile čokoladni milkšejk i sladoled od breskve.

- 98 % porodica u Americi ima svakodnevno sladoled u frižideru.

- Treći omiljeni ukus sladoleda u Japanu je sladoled s ukusom - zelenog čaja...

B. M.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt