Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate - Vesti Soko TV 21.09.2010.godine

Odluku o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda i to: porez na imovinu fizičkih lica, porez na imovinu pravnih lica, lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta./ Srpska Pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik rođenja Bogorodice -Malu Gospojinu. Mala Gospojina je i slava TV Soko./ U ataru sela Jezero, na mestu zvanom Kravije, odstreljena je vučica. Vučicu je lovačkim karabinom odstrelio Goran Milenković iz Jezera...

Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate - Vesti Soko TV 21.09.2010.godine
21 Septembar 2010

21.09.2010. VEST – Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate

Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda i to: porez na imovinu fizičkih lica, porez na imovinu pravnih lica, lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta. Otpis kamate u skladu są ovom Odlukom, vrši se podnosiocu zahteva, koji je na propisane uplatne račune javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza, za koje podnosi zahtev za otpis kamate i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza dospelih za plaćanje do 31.12.2009. Pravo na otpis kamate na obaveze po osnovu lokalnih javnih prihoda ostvaruje se na osnovu zahteva obvznika, odnosno lica odgovornog za ispunjenje obaveze obveznika, koji se podnosi po ispunjenju uslova propisanih ovom Odlukom najkasnije do 30.11.2010. Zahtev se podnosi Opštinskoj upravi-Odeljenju za finansije, Naplatu javnih prihoda i imovinsko-pravne poslove – odseku za naplatu javnih prihoda kod koga se podnosilac zahteva zadužuje obavezama za koje zahteva otpis kamate. Podnosiocu zahteva koji je ispunio uslove otpisaće se kamata po osnovu obaveze koju je uplatio i to: 100% kamate, ako je uplatu glavnog duga izvršio najkasnije 31.10.2010. i 75% kamate, ako je uplatu glavnog duga izvršio najkasnije do 30.11.2010.


21.09.2010. VEST- Mala Gospojina

Srpska Pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik rođenja Bogorodice -Malu Gospojinu. Ubraja se u pet glavnih Bogorodičinih praznika, a u narodu je poznat i kao Mala Bogorodica. U privrednom životu, Mala Gospojina označava vreme kada se počinjalo oranje i setva ozimih useva a u staro vreme od ovog dana počinjale su jesenje svadbe. Mnoge porodice slave ovaj dan kao svoje krsno ime. Mala Gospojina je i slava TV Soko.


21. 09. 2010. VEST: Odstreljena vučica u ataru sela Jezero

U ataru sela Jezero, na mestu zvanom Kravije, odstreljena je vučica. Vučicu je lovačkim karabinom odstrelio Goran Milenković iz Jezera, član Lovačkog udruženja "Soko". Milenković iz Jezera lovom se bavi od 1993. godine, ovo je prvi vuk koga je ustrelio, a kaže da se nada da nije poslednji. U Jezeru vukovi kolju ovce i sitnu stoku i time ugrožavaju meštane, kaže Milenković i dodaje da će ovaj ulov proslaviti večeras sa lovcima.


21.09.2010. VEST BK “Gorski”

Biciklistički klub "Gorski" uspešno je završio ovogodišnju biciklističku sezonu. "Gorski" je ove sezone ostvario zavidne rezultate, učešćem na 10 trka, a organizovano je i 10 akcija, uglavnom iz sopstvenih sredstava, uz malu pomoć sponzora, kaže Predrag Milenković, predsednik kluba.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt