Školska godina počeće u ponedeljak 3. septembra

OŠ Mitropolit Mihailo, SŠ Branislav Nušić i Predškolska ustanova Bucko spremni za početak nove školske godine Prozivka učenika prvog razreda počeće u 8 časova na igralištu pored škole, nakon čega će se održati prozivka učenika 5. razreda, i roditeljski sastanci za učenike 1. i 5. razreda

Školska godina počeće u ponedeljak 3. septembra
25 Avgust 2012

djaci prvaci31..08.2012. VEST RTV Sokobanja

Školska godina u OŠ Mitropolit Mihailo počeće u ponedeljak 3. septembra. Prozivka učenika prvog razreda počeće u 8 časova na igralištu pored škole, nakon čega će se održati prozivka učenika 5. razreda, i roditeljski sastanci za učenike 1. i 5. razreda. Roditeljski sastanci ostalih razreda biće održani u toku nedelje. U prepodnevnoj smeni u staroj školi biće učenici 1. i 4. razreda, a u poslepodnevnoj 3. i 4. razred. U novoj školi u prepodnevnoj smeni biće odeljenja 1, 2 i 3, a u drugoj smeni odeljenja 4, 5 i 6. Izdvojena odeljnja biće u prepodnevnoj smeni. Prvi čas biće čas odeljenske zajednice, dok će ostali časovi biti skraćeni. Besplatni udžbenici su stigli, u toku je preraspodela, a udžbenici će biti podeljeni učenicima od 1. do 4. razreda prvog dana škole, kaže Jelena Milnović, direktorka sokobanjske Osnovne škole i dodaje da su stigli i udžbenici za učenike od 5. do 8. razreda.


Školska godina u SŠ "Branislav Nušić" počeće u ponedeljak 3. septembra. U prepodnevnoj smeni biće 1. i 2. razred, a u poslepodnevnoj 3. i 4. razred. Prepodnevna smena počeće u 8 časova, dok nastava u drugoj smeni počinje u 14 časova. Prvi čas biće čas odeljenske zajednice, dok će ostali časovi biti skraćeni po rasporedu za taj dan. Na odeljenskim zajednicama učenici će biti upoznati o rasporedu učionica, časova i profesorima, kao i o udžbenicima, koji su ove godine delimično izmenjeni za prvi razred finansijskog administratora i odeljenja kuvar konobar. U toku prve nedelje biće održani i roditeljski sastanci, 5. septembra za prvi razred a u toku nedelje i za ostale razrede.


Predškolska ustanova “Bucko” spremna je za početak nove školske godine. Upis predškolaca je završen, a ove godine je na teritoriji naše Opštine upisano 123 deteta za pripremno predškolski program. U Sokobanji je upisano 68 deteta, a imaćemo i 2 nove grupe u Trubarevcu i Vrmdži sa ukupno 13 deteta kaže direktorka PU “Bucko”, Miladinka Milenković i dodaje da će ove 2 grupe biti popunjene i mladjon decom. Što se samog vrtića u Sokobanji tiče, sve veće pripreme odradjene su u toku leta, kada se zbog godišnjih odmora radilo smanjenim kapacitetom, a trenutno je upisano oko 270 mališana. U ponedeljak, 3. septembra svi predškolci u Sokobanji i selima dolaze u 8h, u Sokobanji će tradicionalno kao i svake godine biti održana priredba dobrodošlice, nakon čega će vaspitači podeliti decu po grupama i krenuti sa radom.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt