SEĆANJE NA DJINDJIĆA

Sokobanja, u legatu Miluna Mitrovića u organizaciji demokratske stranke 12.3.2009.godine, održana je izložba fotografija posvećena uspomeni na tragičnu pogibiju prvog demokratskog presednika vlade Srbije, Zorana Djindjića. Fotografije beleze trenutke iz života i politickog angažovanja pokojnog presednika.

SEĆANJE NA  DJINDJIĆA
10 Mart 2009

Danas se navršava šest godina od atentata na premijera Srbije i lidera Demokratske stranke dr Zorana Djindjića.

Srpski premijer ubijen je ispred sedišta Vlade Srbije, 12. marta 2003. godine u 12.25 časova. Pogođen sa dva metka, iz snajperske puške umire u Urgentnom centru.

Dr Zoran Djindjić je rođen 1. avgusta 1952. u Bosanskom Šamcu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Diplomirao je filozofiju, a nakon pet godina kasnije doktorirao je na Univerzitetu u Konstancu. Bio je viši naučni saradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Sokobanja, u legatu Miluna Mitrovića u organizaciji demokratske stranke 12.3.2009.godine, održana je izložba fotografija posvećena uspomeni na tragičnu pogibiju prvog demokratskog presednika vlade Srbije, Zorana Djindjića. Fotografije beleze trenutke iz života i politickog angažovanja pokojnog presednika. Samu izlozbu je otvorio narodni poslanik republike Srbije, Dejan Nikolić. Prisutnima se obratio uglavno ovim rečima:

11. mart 2003.godine, Srbija živi, nije lako, borimo se ne pobedjujemo uvek, ali pobedi tezimo…nada postoji…verujemo jer ideja nikada nije bila jača, znamo da ćemo uspeti, jer nas vodi najbolji…

12. mart 2003.godine, usplahirena Srbija za trenutak je zastala…Ubili su Zorana…

13. mart 2003.godine, krećemo dalje…i ako ubacujemo u treću idemo sporo…neće nam biti lako, nastavljamo viziju..

Šest godina kasnije, Srbija je u velikim izazovima koje vreme nosi, nemamo vremena da se zamajavamo sa onima kojima su usta puna Zoranovih vizija i čekaju neko drugi da uhvati ribu za njih. Nema gotovih rešenja. Moramo svi da naučimo da pecamo…U središtu Zoranove ideje stoji pojedinac…U svakome od nas leži kljuc… Probudimo volju u sebi … priključi se i dodji da zajedno inspirišemo budućnost.

Tim kraćim govorom izlozba je otvorena. Ovom prilikom zasluznim demokratama, gospodji Ljilji Ledini i gospodinu Neboši Aleksiću uručene su fotografije pokojnog premijera kao zahvalnice.

Autor

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt