Rekonstrukcije stanova uz dozvolu

Vest je od 19. juna 2010, ali, dobro je, podestiti se... Po novom Zakonu o izgradnji i planiranju nije potrebna dozvola države za radove na tekućem održavanju stambenog prostora, međutim, za složenije radove, potreban je dokaz o vlasništvu stana i idejni projekat koji treba predati nadležnoj opštini.

Rekonstrukcije stanova uz dozvolu
25 Jun 2010

Vest je od 19. juna 2010, ali, dobro je, podestiti se...

Po novom Zakonu o izgradnji i planiranju nije potrebna dozvola države za radove na tekućem održavanju stambenog prostora, međutim, za složenije radove, potreban je dokaz o vlasništvu stana i idejni projekat koji treba predati nadležnoj opštini.

Pomoćnica ministra životne sredine i prostornog planiranja Aleksandra Damnjanović Petrović, izjavila je da za sve radove koje podrazumevaju tekuće održavanje stambenog prostora, nije potrebna dozvola ili rešenje nadležnog organa.

Po novom Zakonu o planiranju i izgradnji, za krečenje, zamenu ili popravku sanitarija, promenu parketa ili prozora, nije potrebna nikakva dozvola.

"Dokaz o vlasništvu stana ili kuće kao i idejni projekat, potrebno je dostaviti nadležnoj opštini, ukoliko je u pitanju investiociono održavanje stambenog prostora" - izjavila je Damnjanić Petrović u Dnevniku RTS-a.

To podrazumeva složenije radove kao što je menjanje konstruktivnih sklopova zgrade, recimo, izmenu nosećeg zida. Za ovakve radove potrebna je navedena dokumentacija, koju će nadležna opština odobriti u roku od osam dana.

Sve informacije o tom šta je potrebno od dokumentacije po novom Zakonu o planiranju i izgradnji, građani mogu dobiti kod nadležnih organa, a to su opštinski organi za urbanizam i građevinu nadležnih opština i gradova.

Preneo: B. M.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt