Proslava Savindana - Vesti Soko TV 27.01.2011.godine

Škole u Srbiji i Srpska pravoslavna crkva danas su proslavile Savindan, u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i crkve na ovim prostorima. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, pa je stoga i zaštitnik prosvetnih ustanova.

Proslava Savindana - Vesti Soko TV 27.01.2011.godine
27 Januar 2011

27. 01. 2011. VEST: Proslava Savindana

Škole u Srbiji i Srpska pravoslavna crkva danas su proslavile Savindan, u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i crkve na ovim prostorima. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, pa je stoga i zaštitnik prosvetnih ustanova. Dan Svetog Save obeležili su i najmlađi u Predškolskoj ustanovi „Bucko“. Predškolska ustanova "Bucko", je povodom dana Svetog Save pripremila priredbu posvećenu prvom srpskom arhiepiskopu. Buckići su i ove godine sa svojim vaspitačima obrađivali Svetosavlje, tako da su sva deca prilagodjeno svom uzrastu upoznata sa likom srpskog prosvetitelja rekla nam je Miladinka Milenković direktorka Predškolske ustanove „Bucko“ .Priredbi posvećenoj životu Svetog Save koju su sa svojim vaspitačima pripremili predškolci, prisustvovale su i sve ostale vaspitne grupe, članovi UO „Dobrotvornog društva „Sveti Sava „ i roditelji. Školska slava, Sveti Sava u O. Š. "Mitropolit Mihailo" obeležena je sečenjem kolača i prigodnim programom koji su pripremili učenici ove škole. Proslavi školske slave prisustvovali su učenici, nastavnici i gosti, medju kojima su bili i predsednik opštine, Dimitrije Lukić, zamenik predsednika opštine, Boban Ilić i Narodni poslanik, Dejan Nikolić.

27.01.2011. VEST – Sveti sava u srednjoj školi

Savindan je danas obeležen i u Srednjoj školi “Branislav Nušić”. Sečenje svetosavskog kolača obavio je jerej Zoran Golubović u prisustvu, profesora, učenika i članova Dobrotvornog društva “Sveti Sava”. Nakon toga učenici su izveli i prigodan program. Direktorka Srednje škole Dragana Trifunović ovom prilikom svim učenicima i nastavnicima čestatala je školsku slavu.

27. 01. 2011. VEST: Obeležavanje Savindana u sokobanjskoj biblioteci

Narodna Biblioteka "Stevan Sremac" danas je obeležila dvadeset godina od kako proslavlja Savindan. Praznik smo obeležili u duhu pravoslavlja, tiho i skromno, kaže direktorka Narodne biblioteke "Stevan Sremac", Mirjana Jovanović. Hor O. Š. "Mitropolit Mihailo" izveo je himnu svetitelju, a nakon toga je obavljeno sečenje kolača u prisustvu gostiju medju kojima je bio i predsednik opštine, Dimitrije Lukić. Povodom dvadesetogodišnjice obeležavanja Savindana, otvorene su dve izložbe: Izložba crteža dece Pretškolske ustanove "Bucko" na temu Sveti Sava i prodajna izložba kreativnog centra.

27.01.2011. VEST – Književno veče povodom dana Svetog Save

Povodom dana Svetog Save, KK “Sokolovo pero” juče je organizovao Književno veče duhovne poezije. Svake godine se trudimo da ovaj dan obeležimo na najbolji mogući način, kaže predsednik KK “Sokolovo pero” Hranimir Milojković. Pored članova Sokolovog pera, Književnoj večeri su prisustvovali i brojni građani – ljubitelji duhovne poezije, i protojerej stafrofor hadži Aleksa Simeunović.

27.01.2011. VEST – Turnir u šahu

U okviru Svetosavskih svečanosti u sokobanjkskoj Osnovnoj školi organizovan je turnir u šahu. Prva mesta osvojili su: Stefan Jovanović, Mladen Živadinović i Stefan Lazarević. Turnir je trajao tri dana i okupio je oko 100-ak učenika. Takmičenje se odvijalo u tri kategorije: od I do IV razreda, V i VI i VII i VIII razred. Ovaj turnir je tradicionalan, a organizovan je i ove godine zbog velikog interesovanja učenika, kaže Vladan Marinković – nastavnik šaha. Najuspešnijim šahistima Svetosavskog turnira danas su dodeljene nagrade i diplome u zgradi stare škole.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt