PROPOLIS - PRIRODNA VAKCINA

Propolis je proizvod pčela radilica, prirodni antibiotik, koji poslednjih godina zadobija veliku popularnost u javnosti, a sve više i u medicini. Deluje protiv virusa, bakterija i gljivica. Propolis je smolasta materija, sjajne tamnožute do mrkozelene boje, koju pčele sakupljaju sa biljaka, a najčešće sa smolastih izlučevina pupoljaka I kore drveća.

PROPOLIS - PRIRODNA VAKCINA
20 Novembar 2009

Propolis je proizvod pčela radilica, prirodni antibiotik, koji poslednjih godina zadobija veliku popularnost u javnosti, a sve više i u medicini. Deluje protiv virusa, bakterija i gljivica.

Propolis je smolasta materija, sjajne tamnožute do mrkozelene boje, koju pčele sakupljaju sa biljaka, a najčešće sa smolastih izlučevina pupoljaka I kore drveća. Prijatnog je mirisa, mešavine meda, voska I vanile, pomalo gorkog ukusa I lepljiv je pri dodiru. Čitava košnica I saća u njoj prekriveni su tankim slojem propolisa koji isparava, tako da je I sam vazduh iz košnice veoma lekovit. Još uvek je nepoznanica (pčele nikako da nam odaju tajnu), kako potpuno rastvoriti propolis I iskoristiti sva lekovita svojstva u službi zdravlja. Za sada se zo čini u čistom (96%) alkoholu I maksimalna iskorišćenost propolisa iznosi 70-75%. U vidu alkoholnog rastvora se najčešće može naći na tržištu.

Propolis je jak lokalni anestetik i prirodni antibiotic I do sada je korišćen za premazivanje rana na koži. Zbog toga, a i zbog mnogo čega još, poželjan je u kućnoj apoteci svakog domaćinstva. Stimuliše rad imunog sistema organizma, obnavlja oštećena tkiva, štitit organizam od zračenja, sprečava razvoj ćelija raka, odličan je lek za mnoge plućne bolesti, astmu, i alergije... Zbog visokog sadržaja flavonoida, redovna upotreba propolisa može sprečiti nastajanje mnogih hroničnih bolesti, ili ih ublažiti ako su uzele maha. Pre svih, bolesti srca i krvnih sudova, zatim cerebrovaskularne bolesti, dijabetes, reumatoidni artritis itd. Dokazano je da je odličan antivirusni lek. Sprečava razmnožavanje virusa, tako što se flavonoidi iz propolisa vezuju direktno za viruse. Tokom meseci kada vladaju grip i prehlada, potrebno je svakodnevno uzimati propolisd, 15-20 kapi, sa kašičicom meda ili rastvoren u mlakom čaju ili mleku.

Propolis ili vakcina – odlučite sami!

Vidimo se u Sokobanji!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt