PRODUŽI ŽIVOT

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, dragocene tečnosti koja život znači, upriličena u Sokobanji, 24. jula, 2009. godine i ovog puta je takmičarskog karaktera, u Srbiji i Crveni krst Sokobanje se nada da će po treći put odneti pobedu. Ove godine kampanja je sprovedena u dva dela, u junu i julu, a rezultati se sabiraju.

PRODUŽI ŽIVOT
26 Jul 2009

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, dragocene tečnosti koja život znači, upriličena u Sokobanji, 24. jula, 2009. godine i ovog puta je takmičarskog karaktera, u Srbiji i Crveni krst Sokobanje se nada da će po treći put odneti pobedu.

Ove godine kampanja je sprovedena u dva dela, u junu i julu, a rezultati se sabiraju. Da potsetimo, prošlog meseca krv je dalo 62 dobrovoljca, a danas, 24. jula, od prijavljenih 100 krv je dalo 88, što ukupno iznosi 150 davalaca. Odaziv je nešto slabiji od onog prošle godine, za desetak davalaca, a verovatni uzrok je višednevno sparno vreme sa temperaturama oko četrdesetog podeoka, kada se nikome ne izlazi iz debele hladovine, smatraju u Crvenom krstu Sokobanje. Ipak, šansa za visoki plasman postoji, s obzirom da i u većini drugih mesta širom Srbije, nije bilo velikog odaziva davalaca, kažu iz Zavoda za transfuziju krvi Srbije.

Volonteri Crvenog krsta Sokobanje, osnovci dabome, su dan ranije u večernjim satima, na mermernom šetalištu delili flajere, vodič za davaoce, za one koji do sada nisu davali krv. A u ranim jutarnjim satima narednog dana u blizini stare osnovne škole, postavili su izložbu radova na temu „Krv život znači“, slike koje su osnovci radili prethodnih godina.

Naredna kampanja, prikupljanja tečnosti koja život znači, biće u Sokobanji u oktobru.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja,

24.07.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt