PRIKUPLJANJE LEKOVA - Vesti TV Sokobanja

PRIKUPLJANJE LEKOVA - Lekovi sa isteklim rokom trajanja koje su građani do sada uglavnom bacali u kontejnere, ubuduće će biti organizovano odlagani u posebne posude u apotekama, odakle bi se odvozili na uništavanje, istakli su stručnjaci u izjavama Tanjugu.

PRIKUPLJANJE LEKOVA - Vesti TV Sokobanja
14 Mart 2011

14. 03. 2011. VEST: PRIKUPLJANJE LEKOVA

lekovi Lekovi sa isteklim rokom trajanja koje su građani do sada uglavnom bacali u kontejnere, ubuduće će biti organizovano odlagani u posebne posude u apotekama, odakle bi se odvozili na uništavanje, istakli su stručnjaci u izjavama Tanjugu.Pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Aleksandar Vesić je objasnio da se uskoro očekuje rešavanje pitanja farmaceutskog otpada koji je zatečen na određenim mestima, čije se poreklo ne zna. Za sav onaj otpad kome se zna poreklo odgovoran je uvoznik ili proizvođač, koji mora dalje da ga izvozi u Austriju ili Nemačku na uništavanje, a koje košta od tri do pet evra po kilogramu“, kazao je Vesić Tanjugu. On je rekao da su do sada lekovi sa isteklim rokom trajanja vraćani uvozniku, odnosno proizvođaču koji ih je izvozio na uništavanje, ili su čuvani u skladištima, tako da ne predstavljaju opasnost za okruženje. Prema njegovim rečima, problem predstavljaju lekovi iz domaćinstava kojima je istekao rok, a koje su građani do sada bacali u kontejnere, odakle taj materijal dospeva na deponije, u podzemne vode i tako završava u lancu ishrane.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt