PRED PROLECNI TRENUTAK U SOKO BANJI

Onog trena kad naša noga sidje sa ulice užurbane svakodnevnice bremenite mislima o našim htenjima, zeljama, snovima koji su po pravilu uvek veći od naših sposobnosti i snage da ih ostvarimo, zakoračimo u nestvarni svet lepote, igre svetlosti, čistote i opojnog predprolećnog vazduha koji lagano dodiruje naše osete prateći rečicu Moravicu na njenom prolasku kroz sokobanjsku kotlinu.

PRED PROLECNI  TRENUTAK  U SOKO BANJI
16 Mart 2009

Onog trena kad naša noga sidje sa ulice užurbane svakodnevnice bremenite mislima o našim htenjima, zeljama, snovima koji su po pravilu uvek veći od naših sposobnosti i snage da ih ostvarimo, zakoračimo u nestvarni svet lepote, igre svetlosti, čistote i opojnog predprolećnog vazduha koji lagano dodiruje naše osete prateći rečicu Moravicu na njenom prolasku kroz sokobanjsku kotlinu. Stvarajući svet Gospod je možda izabrao baš ovo mesto za drugi dolazak ljubljenog Sina. Kristali snega sa bele Device, da li je obližnja čudesna planina sasvim slučajno dobila to ime, pretaču se u biserne kapi, koje sa sobom nose dugu u nestašne potoke i dalje sve do reke Moravice. A ona nas veseli svojim jakim žuborom prolazeći kraj jednog od banjskih parkova. Donosi nam snagu , blagost , čistotu i ljubav sa Device; opija, zavodi i goni nas na razmišljanje da li postoji nešto važnije, zdravije, bolje i srećnije za čoveka od samog dodira sa takvom prirodom, koju ako ne sačuvamo možemo uskoro gledati samo na slikama. I sam park okupan u svetlosti, što ovih dana polako prati odlazeću zimu, deluje nestvarno, isprepletavši bele grane, breza i velikih moćnih platana, natopljene toplim zracima sunca, sa plavim bistrim nebom. Sat ili dva dnevno provedeni u takvoj pitomini osnaže čoveka, podignu, darivaju mu sveže lepe misli nagone ga da zaboravi ratove, mržnju, svo zlo koje nas danas okružuje, neumornu trku za više, bolje, skuplje a da li nam je sve to i toliko baš potrebno. Zar nismo već dovoljno voljeni i veliki ili kako reče naš počivsi presednik vlade Zoran Djindjić “izabrani od četrdeset miliona”. Zato ne oklevajte, dodjite Soko Banja nije tako daleko. Ne morate ići na Aljasku da osetite čistotu, svežinu i lepotu predela i vazduha. Soko Banja je tu u vašem dvorištu iskoristite i ovo godišnje doba koje je pred nama. Proleće u banji je nezaboravno i ništa više ne može prijati, vašem zdravlju i žvotu i činiti vam zadovoljstvo od boravka u Soko Banji.

Autor

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt