Pozajmljen intervju

Vest da Prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom ostaje zamrznut, primio sam s blagim razočaranjem. Siguran sam da nas ta odluka neće pokolebati u nastojanju da Srbiju približimo EU i da ćemo još odlučnije krenuti u otklanjanje prepreka na našem evropskom putu. Za napore koje smo do sada uložili dobili smo priznanje od 25 zemalja EU

Pozajmljen intervju
24 Septembar 2008

("Danas", 22.09.2008.g.)

SPREMAN ZA ODGOVORNOST

- Vest da Prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom ostaje zamrznut, primio sam s blagim razočaranjem. Siguran sam da nas ta odluka neće pokolebati u nastojanju da Srbiju približimo EU i da ćemo još odlučnije krenuti u otklanjanje prepreka na našem evropskom putu. Za napore koje smo do sada uložili dobili smo priznanje od 25 zemalja EU, uključujući sve značajne zemlje članice, koje su na sednici ministara glasale za odmrzavanje Sporazuma. To je velika podrška našoj zemlji,- kaže Dejan Nikolić, poslanik Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije, za dnevni list Danas. Dejan Nikolić je narodni poslanik u skupštini Srbije, u novom sazivu posle uzbora 11. maja ove godine i predstavlja sve građane Sokobanje.

Iako mu je ovo prvi poslanički mandat, sagovornik Danasa; koji poslaničku ulogu smatra za veliku čast, ali i odgovornost prema građanima i DS, ističe da je spreman da se s tom odgovornošću nosi sve vreme političkog delovanja.

- Ne bih da umanjujem vrednost poslanika kao pojedinaca sa integritetom, ali sebe smatram neodvojivim delom tima Demokratske stranke koja deluje u parlamentu. U tom smislu želim da vas uverim da ćemo uraditi sve što je potrebno da harmonizacija našeg zakonodavnog sistema sa standardima EU bude efikasnija, - kaže Nikolić i dodaje da će se na narednoj sednici parlamenta naći set zakona koji su preduslov za dolazak Srbije na "belu šengensku listu".

- Ratifikacija sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Naftno-gasni sporazum sa Ruskom Federacijom i finansijski aranžmani u vrednosti od 286,5 miliona evra, bacili su senku na dešavanja u Narodnoj skupštini, izazvane podelom u SRS-u, - rekao je Nikolić.

On razdor u Srpskoj radikalnoj stranci vidi kao veliku promenu na srpskoj politickoj sceni, prouzrokovanu lošim rezultatima te stranke i komentariše:

- Nadam se da će Tomislav Nikolić napraviti stranku moderne desnice i da će na sednicama Skupštine argumentovano zastupati svoje opozicione politicke stavove, koji su neophodni našem parlamentu, kako bi i pozicija bila jača,- smatra Nikolić, dvadesetdevetogodišnjak koji je u politiku ušao pre osam godina. Demokratsku stranku je odabrao zbog Zorana Ðindića, jer je u njegovim i delovanju pronalazio motive, inspiraciju i volju da ide napred, da pokreće druge ljude i istraje u svojoj ideji zastupanja vrednosti modernog evropskog društva u kojem vidi Srbiju.

- Demokratska stranka predvodena danas Borisom Tadićem vredno radi na ostvarenju evropske ideje, stvaranju društva koje pruža šanse i političke elite koja rešava probleme građana. Ni svoju ni političku budućnost Srbije ne vidim bez DS-a, - kaže Nikolić.

U slobodno vreme Dejan voli da čita Bulgakova, Kamija, Dostojevskog, Kafku... Ali, kako kaže, u poslednje vreme sve više čita stručnu literaturu o marketingu, komunikacijama i sličnim potrebama savremene politike. Raduje se što će više vremena provoditi u Beogradu, jer ga dinamika ispunjuje, ali Sokobanju ne bi menjao ni za šta. Dejan Nikolić veruje da će Srbija uskoro postati društvo u kome ce mladi ljudi moci, bez velikih problema, da ostvaruju svoje životne perspektive, prioritete i ciljeve, u smislu obrazovanja, formiranja porodica i osnivanja sopstvenih firmi.

* * *

preuzeto od lista "Danas"

VSP.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt