Potpuna obustava nastave - Vesti TV Sokobanja

Sindikati prosvete će organizovati 25. marta potpunu obustavu rada u školama i protestni skup u Beogradu ukoliko dobiju umanjen drugi deo februarske zarade. Za subotu je najavljen sastanak predstavnika sva tri sindikata, koji štrajkuju sedmu nedelju, o detaljima radikalizacije protesta.

Potpuna obustava nastave - Vesti TV Sokobanja
11 Mart 2011

11. 03. 2011. VEST: Potpuna obustava nastave

Sindikati prosvete će organizovati 25. marta potpunu obustavu rada u školama i protestni skup u Beogradu ukoliko dobiju umanjen drugi deo februarske zarade. Za subotu je najavljen sastanak predstavnika sva tri sindikata, koji štrajkuju sedmu nedelju, o detaljima radikalizacije protesta. Miodrag Sokić iz Foruma beogradskih gimnazija kaže da ovo „nije puki štrajk, nije socijala“ već „intelektualna pobuna protiv nekompetentnih vlasti“. „Protiv centralizma se moramo braniti. Ako neko kaže oduzeću ti od plate, a to neće biti po zakonu i ako neko kaže neću da pregovoram sa tobom i ako neko kaže pobedila je država, onda odgovor glasi ja ću još više da štrajkujem“, rekao je Sokić. Plate su, kako tvrde prosvetari, samo jedan od razloga za štrajk, koji je u javnosti pogrešno prikazan kao jedini. Ono što im je ministarstvo ponudilo nije za njih rešenje. Bez obzira na sve, prosvetari ističu da čine sve da se ova situacija što manje odrazi na njihove đake. Sindikalici kao mnogo veće probleme od povećanja plata ističu to što nema jasne strategije obrazovanja, što država sve manje ulaže u prosvetu i odbija njihove zahteve da se promeni katastrofalan zakon o sistem obrazovanja. U ministarstvu prosvete nije bilo moguće dobiti odgovore na najavu radikalizacije protesta.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt